Šport > Nogomet
8687 ogledov

Sporočil Arabcem: "Vaš usran denar ni dovolj!"

Uli Hoeness Epa Uli Hoeness.
Legendarni Nemec je povedal nekaj krepkih na račun dveh bogatih klubov.

Častni predsednik münchenskega Bayerna Uli Höness ni nikoli skrival svojega mnenja o podvigih Manchester Cityja ali Paris Saint-Germaina. 69-letni Nemec se je o tem razgovoril v nedavno posnetem podcastu.

Höness se je obregnil ob predsednika pariškega kluba - Nasserja al-Khelaïfija. "Mislim, da on sploh ne mara nogometa. Razlika med nama je, da sem jaz trdo delal za svoj denar, on pa je svoj denar dobil kot darilo. On sploh ne dela, da bi imel denar, le ima ga na razpolago. Ko hoče igralca, mora le poklicati svojega emirja," je dejal nekdanji nogometaš.

Paris SG je poleti pripeljal veliko dragih okrepitev, med njimi je bil Lionel Messi. Ob tem se zdi, da PSG in Man City, za razliko od ostalih velikih klubov, ne sledita vodilom finančnega fair-playa.

"Vaš usran denar ni dovolj," je sporočil Höness. "Zaenkrat ta dva kluba v Evropi nista osvojila nič. Prav nič. Še vedno bodo izgubljali proti nam. Ne vedno, ampak pogosto. Ko zmagamo proti njim, sem zelo zadovoljen. To me stimulira," je dejal svetovni prvak z Nemčijo leta 1974.

"Kar se trenutno dogaja v Parizu je enoletno planiranje. To ni moj način dela. Sam postavim stvari v ekonomsko luč. Ne vložim celotnega denarja naenkrat, samo da bi me hvalili in trepljali po ramenih, za menoj pa bi ostal kaos," je dodal poslovnež.

Höness je med letoma 2014 in 2016 odslužil 21-mesečno zaporno kazen zaradi utaje davkov. Njegov Bayern je v sezoni 2019/20 v finalu Lige prvakov premagal prav Paris SG.

Komentarjev 1
  • ilija 20:14 12.november 2021.

    Tako je bravo Uli Höness