Šport > Nogomet
302 ogledov

City sprejel ponudbo! Barcelona za 65 milijonov dogovorila prihod zvezdnika

Ferran Torres Profimedia
Eden najbolj talentiranih napadalcev na svetu se vrača na španska nogometna igrišča.

Barcelona že dalj časa pregovarja z Manchester Cityjem o nakupu njihovega mladega, izjemno nadarjenega napadalca, Ferrana Torresa. Kot Kaže pa je vsa zadeva pri koncu, saj naj bi se moštvi dogovorili glede odškodnine.

Pep Guardiola naj bi namreč sprva dovolil, da se mladega 21-letnega Španca proda, le če kdo zanj ponudi znesek vsaj 70 milijonov evrov. City je tako gladko odbil prvi dve ponudbi Barcelone v višini 45 in 50 milijonov evrov.

Spoštovani in skorajda vedno točni nogometni insider Fabrizio Romano pa je sporočil, da je City vendarle nekoliko popustil ter se z Barcelono dogovoril o takjšnji odškodnini 55 milijonov evrov, medtem ko naj bi preko različnih bonusov na Cityjev račun priteklo še 10 milijonov evrov. Torres naj bi po poročilih Italijana z Blaugrano podpisal 5-letno pogodbo.

Po prihodu Xavija na klop Barcelone bo mladi Španec druga okrepitev katalonskega velikana, Torres pa naj bi bil že od samega začetka velika Xavija želja. Pred njim je Barcelono brezplačno okrepil še legendarni Dani Alves.

Ferran Torres je sicer izdelek Valenciine nogometne šole, pri "netopirjih" pa je preživel kar 15 let, preden ga je leta 2020 za 28 milijonov evrov odkupil Manchester City. Za Meščane je na 43 tekmah dosegel 16 zadetkov, od leta 2020 pa je tudi standardni član španske reprezentance, za katero je v slabih dveh letih zbral že 22 nastopov in kar 12 zadetkov. Novo sezono je začel v odlični formi, a je oktobra utrpel poškodbo stopala, zaradi katere v letošnjem letu ni več stopil na nogometna igrišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice