Šport > Nogomet
1760 ogledov

Sergio Agüero zaradi srca v solzah končal kariero

Sergio Agüero Barcelona PrtSc
Argentinski zvezdnik zaradi težav s srcem ne bo nadaljeval kariere.

Napadalec Sergio Kun Agüero je danes na stadionu Camp Nou v Barceloni naznanil konec kariere. Razlog za odločitev so kardiološke težave, ki so se mu pojavile konec oktobra, podrobnejši pregledi so pokazali, da ima Agüero aritmijo, zato bi bilo nadaljnje igranje nogometa na tej ravni zanj preveliko tveganje.

Agüero se je tako moral športno upokojiti pri 33 letih po slabih 17 letih profesionalne kariere. Na današnji čustveni novinarski konferenci v družbi predsednika kluba Joana Laporte, soigralcev in družine ni zmogel skriti solz.

"Novinarsko konferenco sem sklical zato, da vam sporočim konec nogometne kariere. Zdravniška stroka mi je svetovala, da je zame to najboljša in najbolj pametna odločitev," je na Camp Nouu s tresočim glasom ob slovesu dejal Agüero.

Agüero, ki je blestel v vrstah madridskega Atlética, preden je zvezdniški status dosegel pri Manchester Cityju, je v dresu Barcelone začutil bolečine v prsih na tekmi proti Alavésu 30. oktobra. V klubu so potrdili, da gre za aritmijo, zato so bili potrebni nadaljnji pregledi.

Sergio Agüero Barcelona Alavés | Avtor: Epa Epa

Podrobnejši testi v zadnjih mesecih so razkrili, da bi bilo zanj preveč nevarno, če bi nadaljeval igranje nogometa na tej ravni. Specialisti so argentinskemu reprezentantu svetovali takojšen konec kariere.

Luka Modrić La Liga Šport Realova veterana okužena s covidom-19

Agüero se je Barceloni pridružil iz Manchester Cityja julija, vendar je zaradi poškodbe mečne mišice prvič v dresu "blaugrane" nastopil šele oktobra. Zbral je pet nastopov, odigral le 166 minut in edini gol dosegel proti Realu.

Sergio Agüero je kariero končal s 427 goli na 786 uradnih tekmah.

Najbolj se je uveljavil v angleški prvi ligi, kjer je igral deset let. Pri BBC so ga označili za "eno od legend" angleškega prvenstva ter enega najboljših napadalcev 21. stoletja. Osvojil je pet naslovov prvaka, sedem domačih pokalov, Ligo Evropa z Atléticom leta 2010 ter z Argentino osvojil Copo Américo.

Agüero je četrti najboljši strelec Premier League v zgodovini s 184 zadetki na 275 tekmah; pred njim so le Alan Shearer (260), Wayne Rooney (208) in Andy Cole (187). Obenem je tudi najboljši tuji strelec v Angliji.

Karim Benzema Jan Oblak Real Madrid Atlético Madrid Video Šport Oblak obupano zmajeval z glavo, njegov kolega nokavtiran!
Komentarjev 3
  • James_Albertson 14:58 15.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • suineg7878 13:38 15.december 2021.

    Kun se je cepil. Pred težavami še promoviral cepljenje otrok. Me prav zanima, če se bo še kaj oglašal na to temo.

Sorodne novice