Šport > Nogomet
12180 ogledov

Uničil Kloppa in Guardiolo: "Brez nogometa bi delala v McDonaldsu!"

klopp guardiola Epa
Nekdanji lastnik angleškega prvoligaša je ostro obračunal s Pepom Guardiolo in Jürgenom Kloppom.

Številni angleški premierligaši so v teh dneh izrazili nestrinjanje nad zgoščenim urnikom tekem v času božično-novoletnih praznikov. Med najbolj glasnimi sta bila tudi trenerja Liverpoola oziroma Manchester Cityja, Jürgen Klopp in Pep Guardiola.

Slednji je omenjal celo možnost stavke, čeprav je zase osebno dejal, da se prihajajočih tekem veseli. Klopp je bil v svojih kritikah bolj neposreden in agresiven od španskega stratega, mnenju trenerja redsov pa se je pridružil tudi zvezdnik Liverpoola Jordan Henderson, ki je dejal, da se vodstvo lige požvižga na dobrobit nogometašev. 

Angleži kljub vse glasnejšim pomislekom nekaterih trenerjev in igralcev vztrajajo pri igranju na t.i. boxing day (26. december) in prvi dan novega leta (1. januar), vmes pa bodo moštva odigrala še eno ligaško tekmo. Prav Liverpool, od koder prihaja največ pripomb, jo bo odnesel bolje kot tekmeci, saj je bila tekma z Leedoms (28. november) odpovedana zaradi prevelikega števila okužb.

klopp guardiola | Avtor: Epa Epa

Simon Jordan, nekdanji predsednik in lastnik Crystal Palaca, je angleške prvoligaše, ki se pritožujejo nad razporedom, označil za "lahkokategornike" in jih v isti sapi pozval, naj na zelenici raje upravičijo svoje bajne plače. 

Še posebej kritičen je bil do Kloppa in Guardiole, katerima sporoča, naj bosta "prekleto srečna", saj bi brez nogometa "delala v McDonaldsu". Izjava sicer ni letela zgolj na nesramno bogata trenerja, temveč tudi na preostale 'stokavce' znotraj elitnega angleškega prvenstva.

Simon Jordan | Avtor: Profimedia Profimedia
"Zdaj je pa tega dovolj! Igrajte prekleto igro in bodite nogometaši. Že tako vam je prelepo postlano. Večina igralcev, ki jih poznam, si želi igrati te tekme. Ne vem, kakšne ljudi vzgajamo, ampak očitno so to sami lahkokategorniki. Tega ne morem več poslušati. Kje imate značaj? Borite se! Nogomet sloni na kulturi ljudi, ki se nenehno pritožujejo. Strinjam se z njimi, da bi morali imeti na voljo pet menjav, vendar so sami krivi, ker tega niso podprli. Toda če bi jih imeli pet, bi jih želeli sedem. Če bi jih dobili sedem, bi jih zahtevali deset. Ne glede na to, kaj narediš, nikoli ni dovolj. Kaj pa, če bi raje povedali, da vam gre zelo dobro? Kaj če bi se raje uščipnili do spoznanja, da imate prekleto srečo? Če ne bi bilo nogometa, bi vas polovica delala v McDonaldsu. Zaslužite po deset milijonov na leto, vendar se neprestano pritožujete nad tem, česa nimate," je bil besel Jordan.

"Klopp je še posebej glasen in neposreden, tako kot tudi njegov pomočnik, ki je prejšnji dan modroval, kako bi moral delovati nogometni sistem v državi. Pogoji so za vse enaki. Vsi se zavedajo dinamike koledarja. V določenih delih sezone se igra za občinstvo. To so tekme za občinstvo. Tekme za televizijski program, za navijače, ki si želijo teh tekem. Ste pozabili, zakaj ste tukaj? Tukaj ste zato, ker obstaja dovolj interesa za vaše tekme, če tega interesa ne bi bilo, potem ne bi bili plačani na desetine milijonov na leto," je nogometni smetani zabrusil angleški poslovnež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice