Šport > Nogomet
2083 ogledov

"Necepljenim igralcem ne bi smeli zdraviti poškodb"

nosila poškod Epa
Provokativni britanski novinar je razdelil javnost z radikalnim stališčem do necepljenih nogometašev.

Televizijski voditelj in novinar Piers Morgan, ki velja za eno najbolj prepoznavnih medijskih osebnosti v Veliki Britaniji, se je domislil novega načina za kaznovanje nogometašev angleške Premier League, ki odklanjajo cepljenje proti covidu-19. 

Po mnenju Morgana necepljeni igralci v primeru poškodbe na zelenici ne bi smeli biti upravičeni do zdravniške pomoči. Legendarni angleški branilec John Terry je njegove pozive označil za "šokantne".

john terry | Avtor: Epa Epa

Morgan je že nekaj mesecev zelo aktiven pri promociji cepljenja, britansko in svetovno javnost pa prek različnih spletnih kanalov vseskozi nagovarja k temu, naj zaviha svoj rokav. "Nogometašem, ki se nočejo cepiti, bi morali zavrniti zdravljenje poškodb. Zakaj bi zdravnikom navsezadnje zaupali oskrbo zlomljenih nog in potrganih vezi, če jim ne zaupajo glede cepiv, ki rešujejo življenja?" je skoraj osem milijonov sledilcev na twitterju nagovoril Morgan.

Zapis je vzbudil pozornost legendarnega branilca Chelseaja Johna Terrya. "Šokantna izjava!" je zapisal 41-letnik, do nedavnega pomočnik trenerja Aston Ville.

"Zakaj?" je pri svojem vztrajal Morgan. "Nogometaši se ves čas špikajo z nečim, zakaj se potem tako patetično vedejo pri cepivih proti covidu, ko pa je toliko na kocki?" je žogico vrnil 56-letnik.

piers morgan | Avtor: Epa Epa

"Šokantno je samo to, da so nogometaši v Veliki Britaniji občutno slabše precepljeni kot njihovi kolegi v drugih evropskih ligah. To je norost," je pristavil Morgan.

V angleški Premier League je z enim odmerkom trenutno cepljenih 81% nogometašev, z dvema pa 68%. Britanci po precepljenosti precej zaostajajo za drugimi velikimi evropskimi ligami, kot so španska La Liga, italijanska Serie A in nemška Bundesliga, kjer je polno zaščitenih več kot 90% vseh igralcev. Zaradi porasta okužb s covidom-19 so morali v soboto odpovedati pet od prvotno šestih načrtovanih premierligaških tekem.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je dan kasneje dejal, da imajo v klubu resne zadržke do sodelovanja z necepljenimi igralci, katere je označil za "nenehno grožnjo za vse nas."

Komentarjev 2
  • David_Cobb 14:14 20.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 09:41 20.december 2021.

    dragi moji, na nekaj tale budati ( anglež pač ) komentator pozablja... te vrhunske športnike silijo ZDRAVNIKI v nedovoljena početja... malo se spomnite kdo je bil zraven pri dopingih .. no kdo je bil ? vrtnarji, mesarji, strojni klučavničarji ? ...prikaži več ljudje, ki športnikom tišijo v telo neke substance da jim povečajo sposobnosti, vedo kaj gre skup. in ne pozabit.. je v angliji že kdo skup padel ? no kje so športniki zadnje čase tako čudno "bolani" da cepajo kar na zelenicah.

Sorodne novice