Šport > Nogomet
10569 ogledov

Andraž Šporar pokopal bivše evropske prvake

Andraž Šporar Middlesbrough Nottingham Forest Profimedia
Slovenski napadalec v Angliji je v dobri strelski formi.

Na znameniti "boxing day" je večina tekem v Championshipu - drugem rangu angleške nogometne piramide, odpadla zaradi okužb s covidom-19. Igrala sta se le dva obračuna, na enem je blestel Andraž Šporar.

Middlesbrough je gostil Nottingham Forest in ga na svojem stadionu Riverside pred skoraj 30.000 gledalci zanesljivo ugnal (2:0).

Drugi zadetek na srečanju je v 69. minuti zabil 27-letni Ljubljančan, potem ko je z volejem unovčil podajo Matta Crooksa z desne strani. Že v prvem polčasu so si gostje po spletu nesrečnih okoliščin zabili avtogol.

Šporar je bil taktično zamenjan v 92. minuti, trenutno pa je s strani lizbonskega Sportinga posojeni napadalec s petimi ligaškimi zadetki prvi strelec Middlesbroughja v Championshipu.

Nekdanji napadalec Olimpije je zabil na drugi zaporedni prvenstveni tekmi, z realizirano enajstmetrovko je pretekli teden pokopal Bournemouth.

Leta 1876 ustanovljeni "Boro" se je povzpel na peto mesto lestvice, ki ob koncu sezone vodi v kvalifikacije za uvrstitev v elitno Premier League.

ibrahimović "Vesel božič" Šport Zlatan s to čestitko razbesnel vernike
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice