Šport > Nogomet
2398 ogledov

Kek se prvič odzval na govorice, da prevzema zagrebški Dinamo

Matjaž Kek Anže Petkovšek
Matjaž Kek je razkril, da ga iz strani Dinama ni sploh nihče kontaktiral.

Govorilo se je o interesu Hajduka, bil je dolgoletna želja Dinama, mediji ga vsake toliko časa selijo po celotni Evropi, toda Matjaž Kek še naprej ostaja selektor Slovenije.

Nedavno je namreč podaljšal svojo pogodbo z NZS do leta 2024 in tako prekinil vsa mogoča ugibanja, da bo postal novi trener zagrebških Modrih.

Bil je namreč vpleten v mnoge govorice o morebitnem angažmanu, potem ko se je moral od klopi posloviti Damir Krznar. Kek je bil celo glavni favorit za klop Modrih, a se je na koncu odločil, da podaljša pogodbo s Slovenijo, s čimer je vodstvu Dinama postalo jasno, da bo njihova želja ostala neuslišana, zato so kot začasno rešitev, ki pa bi lahko postala stalna, angažirali Željka Kopića.

MATJAŽ KEK | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kek bo tako še naprej vodil našo reprezentanco, s katero pa v zadnjem obdobju ni uspel ponoviti uspehov izpred dobrih desetih let, ko je svoje varovance uspel celo popeljati na Svetovno prvenstvo v Južno Afriko.

Slovenija je bila tako najprej neuspešna v kvalifikacijah za Euro, sodelovala pa ne bo niti na Svetovnem prvenstvu, potem ko je v nedavnih kvalifkacijah zaostala za Hrvaško, Rusijo in Slovaško.

Kot kaže pa so bili uspešni nastopi v Ligi narodov, kjer je uspel Slovenijo popeljati v višji rang, dovolj, da je prepričal Nogometno zvezo Slovenije, da podaljša sodelovanje do leta 2024.

Matjaž Kek | Avtor: Anže Petkovšek Matjaž Kek, novi selektor Slovenske nogometne reprezentance. Anže Petkovšek

Zdaj, ko je vsa saga o njegovi prihodnosti zaključena, pa je slovenski selektor v Sportklubovi oddaji "Pod Prečko" končno lahko spregovoril o ugibanjih, da bo sedel na klop Dinama. Slednji naj bi bil dejansko najbližje pred dvema letoma, ko je bilo že vse dogovorjeno, a je nato prišlo do nenadnega preobrata, tokrat pa ni bilo pravega interesa.

"Dinamo je eden največjih klubov v regiji. Ima fenomenalne rezultate. To sem javno povedal pred dvema letoma, ko sem dobil uraden klic iz Maksimira. Toda tokrat ga ni bilo, o tem se je zgolj pisalo po medijih. Če bi bilo uradno, bi to tudi povedal, ker ni bilo, nisem. Prva ponudba je bila zelo mikavna, trenirati Dinamo pa bi bil izziv in čast. Mislim, da sem sprejel dobro odločitev, čeprav trenutni rezultati s Slovenijo tega ne kažejo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.