Šport > Nogomet
7714 ogledov

Zlatko Zahović: "Če začneš kvalifikacije s poraženci ..."

Zlatko Zahović Profimedia
Nekdanji slovenski reprezentant je spregovoril o različnih temah.

Zlatko Zahović je gostoval v ponedeljkovi oddaji Pod prečko na mreži SportKlub in se s sogovorniki dotaknil različnih aktualnih nogometnih tem.

V zadnjem obdobju se je veliko govorilo o tem, da bi lahko prevzel funkcijo športnega direktorja v zagrebškem Dinamu. "Zame bi bilo trenutno dobro predvsem to, da se začnem pogovarjati o dieti. (smeh, op. a.) Ne iščem pa ničesar, ampak če bi se kaj zgodilo, bi dobro razmislil. Sem pripravljen, ampak ne iščem. To glede Dinama je bila bolj folklora, da se kolesje zavrti. Dinamo je velik klub, tudi moja preteklost nekaj pomeni. Malce je treba zadeve tudi napihniti," je pojasnil Mariborčan.

Marko Šuler Prva liga Šport Maribor razkril, kdo bo vodil ekipo v spomladanskem delu

Nekoč gonilna sila slovenske reprezentance je izključil vrnitev v Maribor, kjer je vrsto let uspešno deloval. Od njegovega odhoda so vijoličasti oddaljeni od nekdanjega nivoja, ko so se redno uvrščali v skupinski del Lige prvakov ali Lige Evropa.

"Maribor je bil lokomotiva. Odkar sva z (Darkom, op. a.) Milaničem odšla, je Maribor dobil le eno evropsko tekmo. Evropa je pomembno tržišče. Denar, ki ga vlagaš naprej. Maribor je zdaj moral rotirati veliko igralcev, ker ničesar ni zaslužil. Slovenski klubi morajo biti na evropskem tržišču, z Evropo in prodajami. Če tega ni, potem je vse odveč. Ostanejo ti samo sponzorji, ampak Evropa je tista, ki dela razliko. Evropa in prodaje. Tega pa Maribor danes nima. Ko rasteš, raste vse ostalo," je situacijo v Ljudskem vrtu komentiral Zahović.

O sedanjem trenerju Maribora Radovanu Karanoviću, ki je nadomestil Simona Rožmana in ekipo popeljal do naslova jesenskega prvaka, ima dobro mnenje. "Ko je prišel, je bila v klubu kriza. Všeč mi je, ker ima Maribor zdaj spet obvezno igro. Mogoče jo je gojil tudi prejšnji trener, ampak na napačnem delu igrišča. Tako, kot je želel igrati on, ne more igrati nobena slovenska ekipa. Lahko, ampak potem si četrti, peti. Tako ne gre. Si simpatičen, ampak neuspešen. Osnova je obramba, obramba, obramba ... To ne pomeni, da se samo braniš, ampak predvsem to, da ne izpadaš ob dvojni podaji, se ne pustiš preigravati ... Taktična kultura. Tukaj imajo slovenske ekipe v Evropi velike težave."

Zlatko Zahović | Avtor: Profimedia Profimedia

Matjaž Kek NZS Šport Matjaž Kek ostaja za krmilom reprezentance

Slovenska reprezentanca se pod vodstvom Matjaža Keka ni uspela prebiti na svetovno prvenstvo 2022, v svoji kvalifikacijski skupini je zasedla četrto mesto.

"Biti selektor Slovenije je vse prej kot lahko. Imaš eno reprezentanco septembra in povsem drugačno oktobra. Mala baza, en je poškodovan, en ne igra, tretji je bolan - drugačna reprezentanca. S temi težavami se bo ubadal vsak slovenski selektor. Trenutno je naša večja težava igralski kader. Imaš ene in iste igralce, ki izgubljajo. Začneš kvalifikacije s poraženci. Ne zagovarjam osvežitev, ampak samo hočem povedati, kako težko delo ima slovenski selektor. Imamo selektorja, ki ima velik cilj. Naša reprezentanca je glede na bazo vseeno velika. Ne more biti selektor vsak. Matjaž je veličina slovenskega nogometa. S takšnimi pa se ne pospravlja na katerikoli način," je dejal Zahović.

Komentarjev 4
  • izy 10:50 14.december 2021.

    Čisto prav ima glede reprezentance. Mladim je potrebno dati priložnosti, ne pa da Jokič, Krhin in podobni igrajo po 15 let v reprezentanci, pa z njimi ni zadovoljen nobeden, razen lasten oče, ki vse to plačuje.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:31 14.december 2021.

    Zahovič a si spet preveč pira spil in si pameten. Si se kdaj vprašal zakaj tebi ne ponudijo vodenje SLO reprezentance???? Butalec.

  • leonardo 10:23 14.december 2021.

    Dajte no napihnjencu še enho možnost, pa da vidimo!

Sorodne novice