Šport > Nogomet
988 ogledov

Maribor le še točko za Koprom

NK Maribor Twitter/NK Maribor
Nogometaši Aluminija in Kopra so se v 19. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0), medtem ko je Mura premagala CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0), Celje pa je izgubilo z Mariborom 0:1 (0:1).

Mariborska zasedba, ki je v prejšnjem krogu prekinila niz petih zmag, se je v Celju vrnila na zmagovalna pota, potem ko je še tretjič v sezoni odpravila državne prvake iz sezone 2019/20. S tem je prišla le na točko do vodilnega Kopra. Celjani pa so še tretjič v nizu izgubili, tako da ob tekmi manj ostajajo sedmi.

Tekma je že v uvodu ponudila nekaj razburjenja, v tretji minuti je sicer Jan Repas slabo streljal iz ugodnega položaja, v peti pa je sam pred Ažbeta Juga prišel Ivan Božić, a celjskemu napadalcu ni uspelo premagati mariborskega čuvaja mreže.

Zato pa je že v naslednji minuti celjskega vratarja Matjaža Rozmana ukanil Ognjen Mudrinski, ki je sicer nekoliko srečno zadel za 1:0, potem ko je žoga v loku končala ob vratnici. Za Mudrinskega je bil to sedmi gol sezone.

V nadaljevanju sta si obe ekipi priigrali še nekaj obetavnih akcij in strelov, med nevarnejšimi je bil poskus Adama Jakobsena v 24. minuti, ki pa ga je Jug ustavil.

V 36. minuti je imel znova lepo priložnost za Maribor, ki je bil boljši pri posesti in številu priložnosti, Repas, Rozman se je izkazal, še bolj pa po strelu Mudrinskega v 38. minuti, ko je bil mariborski napadalec prav tako sam pred njim.

NK Maribor | Avtor: Twitter/NK Maribor Twitter/NK Maribor

V drugem delu so bili Celjani sprva malce več pri žogi, toda v 61. minuti so po pritisku Mariborčani znova zagrozili, do strela v kazenskem prostoru je prišel Robert Voloder, a zadel Mudrinskega.

V 64. minuti je imel Danijel Šturm novo priložnost za povišanje vodstva, toda spet je izvrstno posredoval Rozman. V tem delu igre so gosti sicer dvakrat neuspešno zahtevali še najstrožjo kazen.

Celjani so tudi z menjavami poskusili priti do izenačenja, vendar jim česa več kot bolj ali manj nenevarnih strelov Amadeja Brecla v 89. minuti in Luke Kerina v sodniškem dodatku ni uspelo narediti.

Celje bo v 20. krogu v soboto gostovalo v Sežani, Maribor pa bo gostil Domžale.

* Arena Z'dežele, sodniki: Obrenović, Kordež, Pospeh.
* Strelec: 0:1 Mudrinski (6.).
* Celje: Rozman, Lartey (od 81. Kerin), Zaletel, Zec, Flis (od 46. Benedičič), Marandici (od 69. Brecl), Svetlin (od 69. Sokler), Jakobsen, Majevski, Begić (od 69. Kuzmanović), Božić.
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Sikošek, Vrhovec, Makoumbou, Repas (od 62. Požeg Vancaš), Šturm (od 90. Sellouki), Kronaveter (od 62. Alvir), Mudrinski (od 75. Sirk).
* Rumeni kartoni: Begić, Benedičič, Majevski; Kronaveter, Šturm, Repas, Milec.
* Rdeči karton: /.

 

Mura nadaljuje z dobrimi rezultati

Mura je po velikih skalpih Tottenhama in Maribora ob koncu zanjo lepega tedna z dominantno predstavo strla še odpor Tabora. Izbranci Anteja Šimundže so se s sedmo zmago vsaj začasno prebili na tretje mesto. Povsem drugačna je zgodba pri zdesetkanih Sežančanih, ki še na deseti zaporedni tekmi niso zmagali, sedmič zapovrstjo pa igrišče zapustili poraženi.

Sobočani so odločneje začeli tekmo, v deseti minuti je Žiga Kous žogo poslal čez gol, po še nekaj polpriložnostih pa je v 28. minuti Žan Karničnik po kotu zgrešil cilj, ko je na prvi vratnici žogo poslal malo mimo druge. Še bližje zadetku je bil v 34. minuti Klemen Pucko, ki je s strelom z glavo zadel vratnico. Tik pred koncem polčasa je iz bližine znova zgrešil Karničnik.

Gosti, ki so spet pogrešali kar nekaj igralcev, denimo kaznovanega Kevina Dokuoureja Grobryja in poškodovane Denisa Kouaa, Adriana Zeljkovića, Rodrigueja Bongonuija in Marka Krivičića, v prvem polčasu niso pokazali veliko, tudi Matka Obradovića niso resneje ogrozili.

Tudi drugi polčas so bolje začeli črno-beli, dvakrat je v uvodu poskusil Nardin Mulahusejnović, a obakrat nenatančno, v 51. minuti pa je strel visokega napadalca ukrotil Jan Koprivec.

NŠ Mura | Avtor: Twitter/NŠ Mura Twitter/NŠ Mura

V 59. minuti pa so domači le povedli, Karničnik je prodrl po desni strani in podal pred gol do Mulahusejnovića, ki je nato žogo le še potisnil v prazno mrežo. Malce pozneje je znova poskusil še Pucko, a je bil spet nenatančen.

Mura je nadaljevala s pritiskom, v 67. minuti je bila v isti akciji dvakrat blizu povišanja vodstva, vendar je prvič Koprivec ustavil "strel" soigralca, v drugo pa so domači zgrešili cilj, tako kot Samsindin Ouro v 83. in Amadej Maroša v 90. minuti.

Gosti so za razliko od domačih, ki so v statistiko vpisali 23 poskusov, pa so šele v 82. minuti sprožili prvi strel v okvir vrat (skupno štirje streli), a je tudi tega Obradović brez težav obranil.

Mura bo v 20. krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Kopru, Tabor pa bo dan prej gostil Celje.

* Stadion Fazanerija, sodniki: Balažič, Perger, Šumer.
* Strelec: 1:0 Mulahusejnović (59.).
* Mura: Obradović, Karamarko, Gorenc, Karničnik, Šturm, Lorbek, Kozar (od 76. Ouro), Kous, Pucko (od 69. Lotrič), Horvat (od 87. Maroša), Mulahusejnović (od 76. K. Cipot).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Urh (od 90. Seliškar), Nemanič, Guerrico (od 90. Ristić), Briški, Mavretič, Ovsenek (od 78. Tolić), Kosi (od 63. Ndzengue), Stančič, Kljun (od 63. Stanković).
* Rumeni kartoni: Karamarko, Gorenc; Ovsenek, Guerrico, Mavretič.
* Rdeči karton: /.

 

Vodilni brez polnega izkupička iz Kidričevega

Koprčani, ki so pogrešali kaznovanega Žana Beširja, so v Kidričevem prekinili niz treh zmag, toda s točko, zanje sicer že 21. na gostovanjih, kar je najboljši izkupiček v ligi, bodo v vsakem primeru zadržali prvo mesto na lestvici. Aluminij, ki je številčno prednost v zadnjih slabih 40 minutah unovčil le za izenačenje, je ostal osmi.

Prvo lepšo priložnost so si priigrali Primorci, ko je Kaheem Parris sprožil z desne strani, Luka Janžekovič pa je žogo odbil čez gol. V nadaljevanju prav posebej nevarnih akcij ni bilo, pobudo so imeli gosti, domači pa so se zbrano branili.

Toda v 27. minuti so Kidričani izpeljali hiter napad, ki ga je s strelom s 15 metrov končal Armin Đerlek, toda žoga je končala malo mimo vrat. V 40. minuti je pri gostih znova poskusil Parris, takrat z roba kazenskega prostora, strel pa je pred vrati blokiral Tin Martić.

Tudi v drugi polčas so odločneje krenili izbranci Zorana Zeljkovića, a so ti v 55. minuti na igrišču ostali le z deseterico, ko je svoj drugi rumeni karton dobil Ivan Borna Jelić Balta.

Toda kljub temu so Primorci minuto zatem povedli, ko je Lamin Colley iz bližine izkoristil podajo iz kota z leve strani, ki jo je v kazenskem prostoru na drugo vratnico z glavo preusmeril Barišić za svojo četrto podajo v sezoni.

Kidričani so se zatem odpravili po izenačujoči gol, v 62. minuti je med drugim Rok Kidrič s strelom z glavo zatresel vratnico. Na drugi strani je v 66. minuti Žan Žužek z glavo nevarno streljal po novem kotu, Janžekovič pa je dobro reagiral.

Nevarno je bilo tudi v 67. minuti, ko je Parris prišel do strela v kazenskem prostoru, pred golovo črto pa je odbil Johan Nkama. Šest minut pozneje pa je Aluminij na veselje maloštevilnih navijačev izenačil, Haris Kadrić je z roba kazenskega prostora malce z desne strani z diagonalnim strelom ugnal Davida Adama.

Tudi po tem so Kidričani napadali, nekajkrat je bilo spet malce bolj vroče pred vrati Adama, toda ostalo je pri 1:1, tako kot tudi po dveh obetavnih protinapadih Kopra.

Aluminij bo v 20. krogu prihodnjo nedeljo gostoval pri Bravu, Koper pa bo gostil Muro.

* Športni park, gledalcev 100, sodniki: Mertik, Herženjak, Špur.
* Strelca: 0:1 Colley (56.), 1:1 Kadrić (73.).
* Aluminij: Janžekovič, Krefl, Azemović, Martić (od 70. Prša), G. Pečnik (od 70. Matjašič), Nkama, Bolha, Bizjak (od 62. Brest), Đerlek, Marinšek (od 70. Dodlek), Kidrič (od 62. Kadrić).
* Koper: Adam, Bručić, Žužek, Novoselec, Palčič, Jelić Balta, Vešner Tičić, Osuji (od 58. Grudina), Barišić, Parris, Colley (od 84. Guberac).
* Rumeni kartoni: Azemović, Marinšek; Jelić Balta, Novoselec.
* Rdeči karton: Jelić Balta (55.).

 

* Izidi, 19. krog:
- sobota, 4. december:
Aluminij - Koper                1:1 (0:0)
Mura - CB24 Tabor Sežana        1:0 (0:0)
Celje - Maribor                 0:1 (0:1)

- nedelja, 5. december:
13.00 Bravo - Kalcer Radomlje
17.00 Domžale - Olimpija

* Lestvica:
 1. Koper               19  11   4   4  33:22  37
 2. Maribor             19  11   3   5  29:21  36
 3. Mura                18   7   7   4  24:23  28
 4. Olimpija Ljubljana  16   8   3   5  20:16  27
 5. Bravo               18   7   6   5  15:11  27
 6. Domžale             18   6   5   7  24:26  23
 7. Celje               18   6   3   9  19:22  21
 8. Aluminij            19   4   7   8  18:26  19
 9. CB24 Tabor Sežana   19   4   4  11  17:20  16
10. Kalcer Radomlje     18   4   4  10  20:32  16
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.