Šport > Nogomet
5691 ogledov

Evropski velikan ostal brez trenerja, kot naslednika se omenja Matjaža Keka!

MATJAŽ KEK Saša Despot
Izpad iz hrvaškega pokala je bil usoden za trenerja zagrebškega Dinama. Pri Modrih pa naj bi si za novega stratega želeli slovenskega selektorja.

Dinamo Zagreb, hrvaški nogometni prvak, letos ne blesti. Na prvenstveni lestvici je trenutno na tretjem mestu, v sredo pa je izpadel še v četrtfinalu hrvaškega pokala, s 3:1 ga je v Zagrebu premagala Rijeka.

Poraz je bil usoden za trenerja Zagrebčanov, Damirja Krznarja, ki naj bi sam odstopil, poroča spletna stran 24sata.hr.

Dinamo že konec tedna čaka derbi hrvaškega prvenstva s Hajdukom, naslednji teden pa bo v evropski ligi v Londonu igral tekmo z West Hamom, obračun bo odločal, ali se bo uvrstil v izločilne boje evropske ali konferenčne lige.

Že nekaj tednov se kot kandidat za zagrebško klop pojavlja selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek, katerega se že dalj časa povezuje z odhodom z mesta slovenskega selektorja.

Radenko Mijatović in Matjaž Kek | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Pred prihodom Litvanca Valdasa Dambrauskasa se ga je najprej povezovalo s splitskim Hajdukom, ob vse večji krizi zagrebških Modrih pa je bil v zadnjih tednih vse pogosteje omenjen prav v povezavi z Dinamom.

Kek je namreč pustil izjemno bogat pečat v hrvaškem nogometu, saj je bil edini, ki je uspel po letu 2005 prekiniti neverjetno dominacijo Dinama, ko je z Rijeko leta 2017 osvojil zgodovinski naslov državnih prvakov. Pri slednji je preživel kar pet let, razen državnega naslova pa je osvojil še dva Hrvaška pokala in en Superpokal. Rijeko je vodil kar na 275 tekmah, zmagal je na 164 dvobojih (60-odstotna uspešnost).

Zagrebčane bo sicer do konca jesenskega dela vodil njihov vodja mladinskega pogona ter nekdanji trener Hajduka Željko Kopić, v zimskem premoru pa se bodo Modri odločili, kdo jih bo popeljal v nadaljevanje prvenstva. Ali bo to resnično Matjaž Kek?

Predsednik NZS-ja Radenko Mijatović in sam Kek sicer zatrjujeta, da bo slovenski selektor podaljšal pogodbo, toda ko enkrat pokliče evropski velikan, ki skorajda vsako leto igra v Ligi prvakov...

Komentarjev 1
  • Donna_Montalvo 15:41 02.december 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice