Šport > Nogomet
173 ogledov

"Ne odraža se na izidih, ampak ..."

slovenska nogometna reprezentanca trening Reševalni pas/Twitter
Slovaška je na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 40. mestu, Slovenija je 64.

Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo ob 15.00 poletela proti Slovaški, kjer jo v četrtek čaka predzadnja tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Izbranci Matjaža Keka možnosti za mundial nimajo več, a vseeno so odločeni, da pokažejo dobro igro in skušajo priti do zmage.

Med potniki na Slovaško, kjer po novem zaradi poškodbe ne bo Domna Črnigoja, bo pa Nino Kouter, bosta tudi Miha Zajc in Žan Karničnik, ki sta danes na spletni novinarski konferenci razkrila zadnja razmišljanja pred odhodom na Slovaško, kjer bo v četrtek tekma v Trnavi ob 20.45.

Jasmin Kurtić Video Šport Slovenski nogometni zvezdnik s pravim evrogolom potopil velikana

"Pričakujemo dobro tekmo, moramo igrati tako kot na Malti in proti Rusom," je uvodoma dejal član Mure Karničnik, ki je v odsotnosti poškodovanega Petra Stojanovića, ta se je zdaj vrnil, dostojno odigral na desnem bočnem položaju. "Po spletu okoliščin in poškodbe Stojanovića sem ga jaz nadomestil. Vsekakor je sistem nekoliko drugačen v reprezentanci kot v klubu, ampak mislim, da sem igralec, ki se hitro prilagodi. Meni najljubši je položaj na desnem boku in mislim, da sem se dobro znašel," je dodal glede prilagoditve v izbrani vrsti.

Žan Karničnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Zaradi iger se mu obeta tudi prestop, a ne na silo, kot pravi. "Trenutno ne razmišljam o tem. Treba je končati ta del sezone, decembra in januarja pa bomo videli, kaj in kako. Nočem pa nekam na silo. Če bodo ponudbe, je treba izbrati tisto pravo. Tujina ti da tudi finančno boljše možnosti, a ne bom nekam silil," je o svoji prihodnosti še povedal Karničnik.

Bližje prihodnosti oziroma četrtka pa se je dotaknil Zajc. "Mislim, da bo podobna tekma kot prva medsebojna, trda, težka. Slovaki imajo kakovost, tako da bo težko. Upam pa, da bo malo bolj odprta igra," je dodal vezist Fenerbahçeja, ki se je dotaknil tudi dobrih in slabih strani slovenske vrste.

"Že nekaj časa smo skupaj, tako da se bolje poznamo, tudi uigranost mislim, da je boljša. To se mogoče sicer ne odraža na izidih, toda moramo nadaljevati v tej smeri. Imamo nekaj stvari za popraviti, ampak to je proces. Osredotočeni moramo biti na to, kar delamo, zaupati selektorju in potem bodo prišli še boljši rezultati in tudi uvrstitev na veliko tekmovanje," je povedal Zajc.

Matjaž Kek Pred zadnjima koloma Šport Keka pred novo reprezentančno akcijo mučijo hude zdravstvene težave

Tudi v Slovaškem taboru napovedujejo boj za zmago. "Po izjavah mojega kolega (Matjaža Keka; op. STA) je jasno, da se tekme lotevajo tako motivirano kot mi, torej da želijo zmagati in pokazati najboljše," je povedal slovaški selektor Štefan Tarkovič. "Vesel bom, če bo v Trnavi zanimiv nogomet za gledalce, morda lahko to, da nismo pod pritiskom, pripomore k temu, da bo to privlačna tekma za navijače," je še povedal Tarkovič.

"Želimo igrati lep nogomet in zmagati na obeh tekmah. To bi pomagalo koeficientu za nadaljnje kvalifikacije. Ob tem bodo na tribunah navijači in jim želimo dati nekaj dobrega," pa je za spletno stran slovaške nogometne zveze povedal vezist Napolija Stanislav Lobotka.

Slovaška je na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 40. mestu, Slovenija je 64. Slovenska vrsta je v teh kvalifikacijah s Slovaško doma igrala 1:1. Sicer pa je pred tem proti njej trikrat zmagala, dvakrat izgubila in dvakrat igrala neodločeno.

matjaž kek SP 2022 Šport Kek vpoklical bojevnike za zadnjo akcijo leta
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.