Šport > Nogomet
1716 ogledov

Slovenski nogometni zvezdnik s pravim evrogolom potopil velikana

Jasmin Kurtić Profimedia
Jasmin Kurtić je z enim najlepših zadetkov kariere zapečatil usodo grškega velikana.

Slovenskega nogometnega selektorja Matjaža Keka lahko veseli izjemna forma, v kateri zadnje čase nastopa njegov redni član prve postave Jasmin Kurtić, ki blesti v dresu solunskega Paoka.

Prav Belokranjec je bil namreč minuli vikend veliki junak zmage na gostovanju pri tamkajšnjem velikanu Panathinaikosu, ko je ob zmagi s 3:1 dosegel kar dva zadetka.

Kurtić je najprej v 85. minuti z enajstmetrovke svojo ekipo, za katero nastopa kot posojen nogometaš Parme, popeljal v vodstvo z 2:1, zadnji žebelj v krsto padlega atenskega velikana pa je zabil v 97. minuti, ko je s pravo mojstrovino poskrbel za enega najlepših zadetkov kariere (čeprav se težko kosa s tistim izpred skoraj desetih let v dresu slovenske reprezentance prav na tekmi z Grčijo).

Slovenski nogometni as, ki je poleti po desetih letih zapustil Italijo, je tako svoji ekipi zagotovil nove tri točke, s katerimi po devetih krogih drži tretje mesto z 19 točkami, za vodilnim Olympiacosom pa zaostaja za štiri točke, medtem ko ji atenski AEK beži za eno. Panathinaikos po novem porazu ostaja na sredini lestvice z 11 točkami.

Eden glavnih razlogov za odlične nastope Paoka pa je prav Kekov adut, ki je na dobri poti do najboljše strelske sezone v karieri. Je zaenkrat celo prvi strelec ekipe, saj je na sedmih tekmah dosegel kar štiri zadetke in mu do konca sezone manjkata le še dva, da ujame svoja dosežka iz sezon 2016/17 (pri Atalanti) in 2018/19 (pri Spalu).

Dobra forma Kurtića tako zagotovo veseli tudi slovenskega selektorja Keka, saj se je nogometaš Paoka že pridružil njegovi četi, katero čakata še poslednji dve tekmi v kvalifikacijah za SP 2022.

Kurtić bo sicer manjkal na tekmi proti Slovaški, saj je že drugič izpolnil kvoto rumenih kartonov, bo pa zato pomemben Kekov adut na tekmi s Ciprom, kateri zadnje čase Sloveniji nikakor ne leži. Če želi tako Slovenija končati kvalifikacije s pozitivnim priokusom, bo zagotovo potrebovala takšnega Kurtića, kot ga zadnje čase spremljamo v Grčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice