Šport > Nogomet
543 ogledov

Toliko bo Salzburg iztržil za Benjamina Šeška

Benjamin Šeško RB Salzburg Profimedia
Najstniški napadalec ostaja tarča evropskih velikanov. Na Solnograškem si že manejo roke.

Benjamin Šeško je v nedavni reprezentančni akciji dosegel svoj prvenec za člansko izbrano vrsto Slovenije, ko je kot rezervist zabil gol na Malti.

Visokorasli Radečan je za RB Salzburg že debitiral v elitni Ligi prvakov, iz meseca v mesec pa dokazuje, da ima izjemen potencial. In tega se še kako zavedajo najbogatejši evropski klubi.

Pred nekaj dnevi so španski in angleški mediji poročali o interesu za Šeška s strani madridskega Reala, münchenskega Bayerna, Liverpoola in Manchester Cityja. Španski AS pa je sredi oktobra tem informacijam dodal vest o znesku, ki ga želijo podjetni Avstrijci dobiti za njegov prestop.

Benjamin Šeško Prestopna bomba Šport Real si želi slovenskega dragulja, zainteresirani tudi City, Liverpool, Bayern...

Šeškova vrednost po Transfermarktu sicer še ni presegla desetih milijonov evrov, toda že zdaj je jasno, da bodo morali potencialni snubci odšteti precej višjo odškodnino. Za Šeška, ki ga pogodba z "rdečimi biki" veže vse do leta 2026, naj bi Salzburg zahteval 25 milijonov evrov.

Serijski avstrijski prvaki so v zadnjih letih izjemno donosno prodajali mlade talente, ki so se uveljavili v njihovem klubu. Najbolj zveneči imeni sta gotovo Sadio Mané in Erling Braut Håland. Senegalec je kot mladenič odšel za 23, Norvežan za 20 milijonov evrov.

V kolikor bi Šeško presegel mejo 20 milijonov, bo podrl slovenski rekord. Zaenkrat ga drži Kevin Kampl, toliko je namreč zanj RB Leipzig odštel leverkusenskemu Bayerju.

Šeško je kariero začel v domačih Radečah in nato igral za Krško, Rudar Trbovlje in Domžale, lani je bil posojen v Liefering.

slovenska nogometna reprezentanca Ljudski vrt Pogled selektorja Šport Šestič zapovrstjo brez velikega tekmovanja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice