Šport > Nogomet
905 ogledov

Fifa kaznovala Slovenijo

Slovenija Malta Stožice Twitter
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je izrekla nekaj kazni v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022.

Zaradi kršenja pravil glede reda in varnosti na stadionu na septembrski tekmi z Malto je kazen doletela tudi Slovenijo, ki bo morala plačati približno 4.700 evrov.

Aleksander Čeferin in Gianni Infantino Fifa v težavah Šport Veliki Čeferinov nasprotnik v središču ogromnega škandala, grozi mu zapor

Precej večjo kazen je dobila Madžarska. Njeni navijači ne bodo smeli na prihajajočo kvalifikacijsko tekmo na Poljsko zaradi nasilja madžarskih navijačev na oktobrski tekmi z Anglijo. Navijači so na Wembleyju prižigali pirotehnična sredstva in povzročali nemire, ob tem pa so se stepli s policijo, ki je prišla na stadion zaradi domnevne rasistične žalitve. Madžarska bo ob tem plačala še skoraj 71.000 evrov kazni.

Madžarsko je doletela tudi ena domača tekma brez gledalcev na tribunah (ena pa pogojno) zaradi rasističnih incidentov na septembrski tekmi v Budimpešti. Zaradi podobnih incidentov jo je kaznovala tudi Evropska nogometna zveza po letošnjem evropskem prvenstvu.

aleksander čeferin Zaostritev Šport Evropske zveze zagrozile s skrajno obliko protesta

Za zaprtimi vrati bo morala zadnjo domačo tekmo v kvalifikacijah igrati tudi Albanija, potem ko so navijači metali plastenke v poljske nogometaše, kar je povzročilo 20-minutno prekinitev tekme. Obenem albanskim navijačem ne bo dovoljeno na tekmo v Andoro 12. novembra.

Dve tekmi brez gledalcev pa bo igrala Mehika, prav tako zaradi diskriminatornega obnašanja na dveh kvalifikacijskih tekmah prejšnji mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.