Šport > Nogomet
763 ogledov

"Cilj ni dosežen, preveč je bilo slabega, a imam zdaj dober občutek"

Matjaž Kek Profimedia
Slovenija je osvojila četrto mesto v skupini H.

Slovenska izbrana vrsta je že pred novemberskima tekmama ostala brez možnosti za preboj na svetovno prvenstvo, svojo pot v kvalifikacijah za Katar 2022 pa je sklenila z remijem na Slovaškem (2:2) in zmago proti Cipru.

"Mislim, da smo zmagali zasluženo. Zmaga bi bila lahko še višja, a čestitam fantom," je po zadnji tekmi dejal selektor Matjaž Kek. Ta je sicer nezadovoljen s potekmo kvalifikacij, a naj bi vseeno v kratkem podpisal novo pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije.

"Rezultatsko cilj v kvalifikacijah ni dosežen, smo pa odigrali nekaj dobrih tekem, premagali Hrvaško, potem pa je bil verjetno poraz na Cipru prelomen. Skratka, bilo je veliko dobrega in preveč slabega. Po zadnjih tekmah pa imam dober občutek. Zdaj bo kar nekaj časa brez tekmovalnega nogometa, potem pa sledita dve prijateljski tekmi, junija pa štirje termini v ligi narodov, kjer nas ob kakovostnejših tekmecih čakajo novi težki izzivi," je kvalifikacije sicer ocenil Kek in se že usmeril k novemu obdobju.

nogometna reprezentanca Kvalifikacije Šport Oslabljena Slovenija za konec do treh točk

"To zadnjo tekmo smo po mojem ves čas nadzorovali. Dosegli smo dva gola, lahko bi jih še več. V zadnjih minutah smo bili malce nemirni po prejetem golu, toda na koncu smo zasluženo zmagali. V kvalifikacijah pa je bila po mojem prelomnica v Splitu, smo pa pokazali na zadnjih tekmah, da je vse možno. Ne sme pa se ponoviti takšna igra kot v Splitu, česar se zavedam sam in tudi soigralci. Najpomembnejše je, da verjamemo in da to pokažemo na igrišču. Ko smo maksimalni, je vse mogoče," pa je ob koncu kvalifikacij za svetovno prvenstvo dejal kapetan Jan Oblak.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice