Šport > Nogomet
90 ogledov

Angleži na pragu mundiala

Harry Kane Epa
Po tokratnih tekmah evropskih kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo 2022 so še vedno znani le štirje udeleženci mundiala v Katarju.

Na svetovno prvenstvo 2022 so se doslej ob gostiteljih uvrstile le Brazilija, Danska in Nemčija, na prag uvrstitve pa so z visoko zmago proti Albaniji s 5:0 zdaj prišli še Angleži. Ti so v skupini I tekmece nadigrali in že v prvem polčasu dosegli vseh pet golov. Junak tekme je bil Harry Kane, ki je dosegel tri zadetke (18., 33., 45.), Harry Maguire in Jordan Henderson sta dosegla preostala dva.

Drugouvrščena Poljska je v Andori zmagala s 4:1, pri čemer je Robert Lewandowski prispeval dva gola in podajo. Madžarska je odpravila San Marino s 4:0. Angleži, ki imajo 23 točk, bodo v zadnjem krogu prvo mesto potrjevali v San Marinu, Poljaki, ki zaostajajo tri točke, pa bodo gostili Madžare.

V skupini C sta se za prvo mesto merili Italija in Švica ter se razšli z 1:1. Švicarji so povedli v 12. minuti, ko je z močnim strelom z roba kazenskega prostora zadel Silvan Widmer. Italijani so izenačili v 36. minuti prek Giovannija Di Lorenza. Slednji so imeli v 90. minuti na voljo enajstmetrovko, toda Jorginho je žogo poslal čez gol. Ekipi tako ostajata točkovno izenačeni na prvem in drugem mestu skupine, nekoliko boljšo razliko v danih in prejetih zadetkih imajo "azzurri".

V zadnjem krogu bo Italija gostovala pri Severni Irski, Švica pa bo gostila Bolgarijo. Na drugi tekmi skupine je Severna Irska premagala Litvo z 1:0.

V skupini F je že na SP uvrščena Danska gostila Ferske otoke in slavila s 3:1. To pomeni, da so Danci še naprej stoodstotni, so pa prejeli sploh prvi gol v teh kvalifikacijah. Škoti, ki lovijo prvi nastop na SP po letu 1998, pa so si zagotovili drugo mesto in dodatne kvalifikacije oziroma "play-off", potem ko so slavili v Moldaviji z 2:0. V Celovcu sta se merila še Avstrija in Izrael, zmagala je prva s 4:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice