Šport > Nogomet
6916 ogledov

Slovenski sodnik si je nakopal jezo celotne države

Slavko Vinčić Epa
(Pre)stroga odločitev slovenskega delilca pravice.

Slovenski sodnik Slavko Vinčić je v 37. minuti tekme med Švico in Severno irsko pokazal rdeči karton Jamalu Lewisu. Nogometaš Newcastla je še pred koncem prvega polčasa prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho. Po mnenju številnih ljubiteljev nogometa je bil slovenski delilec prestrog, na Severnm Irskem pa so ga hitro označili tudi za najboljšega posameznika Švice.

Razlog za takšne mnenje Ircev? Lewis je na pot v slačilnico moral kreniti zaradi predolgega izvajanja avta. Vinčić je oocenil, da 23-letnik zavlačuje in s tem ovira igro. Švicarji so prednost moža več na igrišču hitro ozkoristili, v sodniškem dodatku prvega polčasa so povedli z zadetkom Stevena Zuberja, posel pa dokončali preko Christiana Fassnachta, ki je zadel že po izteku 90. minute.

"Rdeči karton je najverjetneje uničil upe Severne Irske, da bi se uvrstila na svetovno prvenstvo. Lewis se ne more pritoževati zaradi prvega rumenega kartona, ki ga je prejel zaradi prekrška nad Embolom, a zelo redko na tej ravni se pokaže drugi rumeni karton, s tem tudi rdeči, zaradi zavlačevanja, še zlasti, če je do konca tekme še 55 minut igre," so o rdečem kartonu zapisali pri BBC.

"Posnetek je pokazal, da je bila žoga iz igre natanko 23 sekund. Čeprav je sodnik z gostujočimi igralci že spregovoril o tem, da za takšne zadeve potrebujejo preveč časa, izraz začudenja in šoka na obrazu Lewisa in soigralcev ne bi mogel biti bolj zgovoren," so še zapisali na spletni strani BBC.

Nekateri so mnenja, da se Vinčić sicer ni zavedal, da je prav Lewisu že pokazal rumeni karton in da je bilo po dejanju pač prepozno za sprememb odločitve, a tudi to ne bi pomirilo jeze, ki je zavladala na severnem delu irskega otoka.

Komentarjev 1
  • George_Herrera 14:06 10.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice