Šport > Nogomet
3923 ogledov

Turški nogometni selektor besno udaril po Slovencih

Senol Günes Profimedia
Turški nogometni selektor Senol Günes je bil po prijateljski tekmi s Hrvaško besen nad slovenskim sodnikom Slavkom Vinčićem, obenem pa je opozoril, da ni bilo prvič, da so bili žrtev slovenskih sodnikov.

Po prijateljski tekmi ter neodločenem izidu proti Hrvaški 3:3 je bil turški selektor Senol Günes zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev, katerim je sam pripisal novo zmago, saj ne priznava zadetek, ki ga je dosegel Ante Budimir.

Turčija je na tekmi prva povedla, saj je enajstmetrovko v 23. minuti uspešno izvedel Cenk Tosun, a so Hrvati preko napadalca Osasune izenačili v 32. minuti, ko naj bi Budimir po mnenju Günesa (in večine nogometne javnosti) igral z roko, a je slovenski sodnik Slavko Vinčić zadetek vseeno priznal.

Slavko Vinčić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zadetka iz prvega polčasa ne nameravam upoštevati, saj so ga zabili z roko. Slovenski sodniki nam znajo kaj takšnega napraviti, ni bilo prvič. Slovenec nam ni dosodil že roke na tekmi proti Rusiji," je bil po tekmi besen na Vinčića turški selektor, ki si je očitno dobro zapomnil tudi Mateja Juga, ki je sodil omenjeno tekmo Lige narodov proti Rusiji, katera se je končala z rezultatom 1:1.

Turčija je sicer po izenačenju Budimirja znova prišla v vodstvo v zaključku prvega polčasa, ko je zadel Deniz Turuc, a so Hrvatje v drugem polčasu skoraj prišli do preobrata, ko sta zadela Mario Pašalić in Josip Brekalo, medtem ko je končni izid 3:3 (oziroma 3:2 po mnenju Günesa) postavil Cengiz Under.

Hrvaška nogometna reprezentanca Okužen Šport Za Hrvaško nastopil tudi nogometaš pozitiven na koronavirus
Komentarjev 3