Šport > Nogomet
520 ogledov

Bivši član Olimpije prvič v hrvaški reprezentanci, Kek vpoklical dva debitanta

Filip Uremović Epa
Hrvaški selektor je vpoklical tudi nekdanjega nogometaša Olimpije.

Selektor hrvaške nogometne reprezentance Zlatko Dalić je objavil seznam nogometašev za dvoboja lige narodov proti Portugalski 5. septembra v Pulju in Franciji tri dni pozneje v Parizu. Po dogovoru v ekipi ne bo zvezdnikov Luke Modrića in Ivana Rakitića, prvič pa bo v ekipi svetovnih podprvakov 23-letni nekdanji branilec Olimpije Filip Uremović.

Filip Uremović | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji igralec Cibalije iz Vinkovcev in druge ekipe zagrebškega Dinama je za ljubljanski klub igral leta 2018 in ji pomagal do naslova državnega prvaka in pokalnega zmagovalca. Iz Olimpije je nato odšel v ruski Rubin iz Kazana.

 

Debitanta Živec in Kramer

Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance, pa je na nedeljski zbor povabil še dva novinca. Prvič bosta priprave z reprezentanco opravila 29-letni zvezni igralec poljske Zaglebie Lubina Aleksander Živec in 24-letni napadalec Züricha Blaž Kramer.

Aleksander Živec | Avtor: Profimedia Profimedia

Živec je v Sloveniji igral za Primorje, Domžale in Gorico, Kramer pa za celjski Šampion in Aluminij.

Oslabljena Slovenija - manjkali bodo Josip Iličić, Bojan Jokić, Benjamin Verbič, Tim Matavž, pa tudi Aljaž Struna in Robert Berić, ki sta v ZDA, se bo na uvodnih dveh domačih preizkušnjah druge izvedbe lige narodov pomerila z Grčijo in Moldavijo.

Blaž Kramer | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice