Šport > Nogomet
313 ogledov

"Jasno je, da je razočaranje veliko"

Adam Gnezda Čerin Profimedia
Slovenski nogometaši izgubili proti Rusiji in ostali brez SP.

Slovenska nogometna reprezentanca je v Mariboru na osmi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 izgubila proti Rusiji z 1:2 (1:2). Slovenijo, ki je izgubila možnosti za preboj v Katar.

Večinoma dinamična tekma je ponudila na trenutke tudi lepe slovenske prebliske, toda na koncu je ostalo pri tem, da je Slovenija na sedmi medsebojni tekmi z Rusi doživela še četrti poraz s tekmeci iz vzhodne Evrope (ob dveh zmagah in remiju).

Tako se ni ponovila niti zgodba izpred 12 let, ko je Slovenija pod vodstvom istega selektorja in na istem stadionu ruske tekmece odpravila v dodatnih kvalifikacijah in se prebila na SP 2010. Zdaj ima Rusija nedosegljivih 19 točk, Hrvaška prav tako nedosegljivih 17, Slovenija in Slovaška imata po 10 točk, Malta in Ciper pa po pet.

"Jasno je, da je razočaranje veliko, ko ne izpolniš nekega cilja. Prehitro smo po prekinitvah prišli v zaostanek, vrnili smo se, ampak so Rusi pametno, taktično, odgovorno prekinjali ritem. Kljub pozitivni klimi pri nas in na tribunah je razočaranje veliko. Kvalifikacije pa še niso končane, treba je igrati za uvrstitev, za bobne za naprej," je po porazu dejal seletor Slovenije Matjaž Kek.

MAtjaž Kek | Avtor: Profimedia Profimedia
Odločitev na tekmi je sicer padla sredi prvega polčasa, ko sta v razmku štirih minut v polno zadela oba osrednja branilca Rusije. Najprej je slovensko obrambo preskočil Igor Divejev po prostem strelu, ob naslednji prekinitvi pa je po kotu neodločnost Slovencev v njihovem šestnajstercu kaznoval še Georgij Džikija. Slovenija se je v zaključku polčasa sicer še nekako vrnila v igro, ko je po lepi akciji zadel Josip lIičić, a sta ato mreži v drugem polčasu obmirovali.

VAR, MAribor Kvalifikacije SP Šport VAR v 75. minuti ni 'želel' spremeniti odločitve, borben poraz

"Za nami je težka tekma, hkrati pa smo kljub porazu pokazali dobro predstavo, pokazali smo napredek, veliko več borbenosti, srčnosti v primerjavi s prejšnjimi tekmami. Mislim, da je to nekaj, na čemer moramo graditi prihodnost. Resda smo izpadli iz kombinacij za svetovno prvenstvo, kar je razočaranje, ampak treba je stremeti v prihodnost," je razmišljal vezist Adam Gnezda Čerin.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 11:18 12.oktober 2021.

    Manekeni go home!!!

Sorodne novice