Šport > Nogomet
4736 ogledov

Sodniška farsa v Kopru, vijolice cvetijo novembra

FC Koper Kalcer Radomlje PLT Facebook
Nedeljski spored elitne slovenske nogometne lige je prinesel tri tekme.

Nogometaši Kopra so zadržali prvo mesto po zmagi na ekipo Kalcer Radomlje (3:2). Obe ekipi sta srečanje sklenili z deseterico. Obračun na Bonifiki je postregel z veliko razburjenji, zmedo, kartoni in zadetki, na veselje domačih navijačev pa je bilo slednjih več v tekmečevi mreži.

Koprčani so odločneje začeli tekmo in v sedmi minuti zagrozili prek Žana Žužka, ki je meril malce premalo natančno, pozneje pa gledalci niso videli posebej razburljive predstave, so pa domači v 30. minuti znova prišli do nevarnega strela, ko je Luka Vešner Tičić preizkusil sposobnosti Emila Velića v vratih Radomelj. V 40. minuti pa je po kotu z leve strani in zmedi pred vrati do žoge prišel Ivan Novoselec in jo poslal pod prečko za koprsko vodstvo. Tik pred koncem so gosti sicer zadeli, toda Marko Žulj je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri vodstvo Primorcev.

V 47. minuti je Lamin Colley poskusil z nizkim strelom, toda Velić je bil na mestu, kljub boljšemu začetku Kopra pa so v 52. minuti Radomljani izenačili, ko je po kotu ob Žužku zadel Marko Božić. Malce pozneje je Ivan Borna Jelić Balta močno streljal na drugi strani, Velić pa je bil znova pripravljen. Veliko zmede je bilo v 67. minuti, ko je na golovi črti žoga v roko zadela Karla Bručića, rdeči karton pa je dobil Žužek (sprva celo Matej Palčič, a so sodniki spremenili odločitev).

Sledila je najstrožja kazen, ki jo je izvedel Luka Cerar, izkazal pa se je David Adam in ohranil izid 1:1. V 70. minuti je Vešner Tičić po protinapadu zadel prečko tekmečevega gola, kljub igralcu manj pa je v 74. minuti Koper povedel, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel Maks Barišić in dosegel deseti gol sezone, s katerim se je utrdil na vrhu lestvice strelcev.

Toda pet minut pozneje so tudi Radomlje znova izenačile, ko je z glavo natančno meril Gedeon Guzina po podaji z desne strani. Le malce pozneje pa si je drugi rumeni karton zaradi prekrška prislužil Žulj in moral tudi on predčasno iz igre. Kazen je sledila v naslednjem protinapadu, Barišić je krenil proti vratom, žogo nesebično oddal v sredino do Bedeja Osujija, ki je brez težav zadel za 3:2 in deseto zmago sezone.

Rijeka Hajduk Split Rujevica Video Šport Slovenec v 98. minuti odločil incidenten jadranski derbi

Martin Milec NK Maribor | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Maribor je še osmo tekmo zapovrstjo končal brez poraza, šestič zapovrstjo pa ni prejel zadetka, čeprav je pogrešal kar nekaj igralcev. Ekipa Radovana Karanovića, ki pod vodstvom slednjega ne pozna poraza, je po zmagi nad Aluminijem (3:0) tako pri 33 točkah in na vrhu lestvice. Kidričani so še naprej zadnji.

Prvi polčas so odločneje začeli domači, ki so imeli v sedmi minuti lepo priložnost za vodstvo, ko je malce na levi strani do strela v kazenskem prostoru prišel Malik Sellouki, Luka Janžekovič pa je odlično posredoval. Pozneje so prišli domači še do nekaj strelov, denimo Nina Žuglja v 11. in 24. minuti, a je tudi po tem ostalo pri 0:0, tako kot tudi po strelu od daleč Tilna Pečnika v 38. minuti, ko je Ažbe Jug žogo brez težav ukrotil.

V 42. minuti so domači najprej neuspešno zahtevali najstrožjo kazen (tako kot v 24.), potem pa so vijolični povedli, ko so se gosti poigravali v nevarni coni. Tilen Pečnik je izgubil žogo, do nje je prišel Rok Sirk, jo oddal do Ognjena Mudrinskega, ki je malce z desne premagal Janžekoviča za 1:0 in svoj šesti gol sezone ter četrtega na zadnjih treh tekmah. Tik pred koncem polčasa je imel Aluminij na voljo indirektni prosti strel v kazenskem prostoru Maribora, a so domači blokirali poskus Aljaža Krefla.

V drugem polčasu je v 56. minuti nevarno meril Roko Prša, vendar je žoga po posredovanju enega domačih branilcev zletela malo čez gol. Nenatančen je bil tudi Mudrinski malo pozneje, sicer pa je bilo v tem delu igre malo razburljivih dogodkov. V 69. minuti je Mudrinski z desne strani zadel še zunanji del mreže, v 78. minuti pa je Sirk Mariborčane dokončno popeljal do nove, pete zaporedne zmage, ko je bil v osrčju kazenskega prostora najvišji po podaji Gregorja Sikoška.

V 89. minuti je silovito streljal še Jan Repas, izkazal pa se je Aluminijev vratar, malce pozneje pa je Rudi Požeg Vancaš priigral najstrožjo kazen Mariboru po prekršku Emirja Azemovića. To je unovčil Rok Kronaveter za končnih 3:0.

NŠ Mura 1. SNL Šport Nemogoče razmere: odpovedani obe tekmi, tudi derbi Olimpije in Mure

NK Bravo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V Sežani sta se srečali ekipi, ki sta v zadnjem obdobju v rezultatski krizi. Tabor, ki je pogrešal kar nekaj nogometašev, je bil v nizu sedmih tekem brez zmage in petih brez doseženega gola, Bravo, ki ni mogel računati na Martina Kramariča, pa ni zmagal na zadnjih petih ligaških obračunih. Negativen niz je uspelo prekiniti ljubljanski zasedbi (0:2).

Po uvodnih borbenih minutah, ki pa niso prinesle nevarne akcije, so v 14. minuti povedli Ljubljančani, ko je po podaji s prostega strela z desne strani Mitja Križan žogo z glavo z diagonalnim strelom preusmeril v mrežo.

Domači so prvič resneje zagrozili v 31. minuti, ko je z glavo poskusil Dino Stančič, toda Renato Josipović ni imel veliko dela s krotenjem žoge. Malce pozneje je na drugi strani tudi Jan Koprivec zlahka obranil poskus od daleč Gregorja Bajdeta. Malce pred koncem je žogo čez Bravov gol od daleč poslal Til Mavretič.

V 47. minuti je znova neuspešno poskusil Bajde, so pa v 51. minuti gosti prišli do najstrožje kazni, toda Koprivec je obranil strel Sandija Ogrinca z bele pike. V 56. minuti je iz ugodnega položaja zgrešil še Loren Maružin v kazenskem prostoru Tabora. So pa bili tudi Kraševci blizu zadetku v 58. minuti, ko je z roba kazenskega prostora Mavretič zadel prečko. V teh trenutkih vendarle odločnejši domačini so nov nevaren strel sprožili v 62. minuti, ko je Jakoslav Stanković žogo poslal malce čez gol.

Pritisk izbrancev Dušana Kosića se je nadaljeval, v 80. minuti je še Stančič z glavo zgrešil iz bližine po močni podaji z leve strani, to pa je bilo ob nekaj polpriložnostih tudi vse, kar jim je uspelo ob zbranem branjenju ekipe Dejana Grabića. Ti so za nameček v drugi minuti sodniškega dodatka izpeljali še protinapad, ki ga je uspešno končal Maružin.

Mura Olimpija Koronavirus Šport Odziv Mure na odločitev pristojnih: To je skrajno neodgovorno in ponižujoče

Prva liga Telemach, 17. kolo:

Maribor - Aluminij 3:0 (1:0)
Mudrinski 42., Sirk 78., Kronaveter 91./11m

Koper - Kalcer Radomlje 3:2 (1:0)
Novoselec 40., Barišić 74., Osuji 84.; Žužek 52./ag, Guzina 80.
RK: Žužek (Koper) 65.; Žulj (Radomlje) 82.

Tabor Sežana - Bravo 0:2 (0:1)
Križan 14., Maružin 92.

PONEDELJEK:
Domžale - Celje

PRELOŽENO:
Olimpija - Mura

LESTVICA:
1. Koper 33
2. Maribor 33
3. Bravo Ljubljana 27
4. Olimpija Ljubljana 27 (-1)
5. Mura 22 (-1)
6. Celje 21 (-1)
7. Domžale 17 (-1)
8. Tabor Sežana 16
9. Kalcer Radomlje 16
10. Aluminij Kidričevo 15

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.