Šport > Nogomet
8575 ogledov

Slovenec v 98. minuti odločil incidenten jadranski derbi

Rijeka Hajduk Split Rujevica 24sata
V 16. kolu najmočnejše hrvaške nogometne lige je bilo zelo pestro.

Na Rujevici je Rijeka pričakala splitski Hajduk in po napetem ter z navijaškimi izgredi zaznamovanem obračunu vpisala poraz (2:3) po zaslugi zadetka Jana Mlakarja.

Slovenski napadalec je v igro vstopil v 80. minuti ob zaostanku Hajduka z 2:1, v 98. minuti pa po podaji Marina Ljubičića z glavo matiral vratarja Rijeke in zagotovil tri točke. Mlakar je ob zmagovitem strelu staknil tudi udarec v glavo, a ga je zaradi srečnega razpleta gotovo lažje prebolel. Oba predhodna zadetka za Dalmatince je zabil Marko Livaja. 

Srečanje je bilo sicer, kot je v navadi za obračune Rijeke in Hajduka, zelo čustveno in živčno. Že na začetku so navijači gostov ob prihodu na tribuno odvrgli dve bakli: eno na zelenico, drugo med domače pristaše. Ti so se takoj odzvali na provokacijo, a do spopada ni prišlo.

Ob koncu prvega polčasa je Livaja prinesel vodstvo Hajduku in z izzivalno gesto stekel proti najbolj zvestim navijačem Rijeke, ti so mu vrnili z metanjem plastenk in drugih predmetov.

Na "jadranskem derbiju" se je zbralo okrog 7.000 gledalcev. 

Eden od privržencev moštva z obale Kvarnerja je celo preskočil ograjo in skušal obračunati z enim od gostujočih nogometašev, načrt so mu to preprečili varnostniki.

Rijeka Hajduk Split Rujevica | Avtor: 24sata 24sata

Inter Napoli Serie A Serie A Šport Handanovićev Inter "razdevičil" Napoli, dirka treh konjev

Na vrhu 1. HNL je Osijek, ima 31 točk. Eno manj ima drugouvrščena Rijeka. Tretji je Dinamo Zagreb, ima 28 točk ob odigrani tekmi manj. Hajduk je ostal četrti, na računu ima 27 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.