Šport > Nogomet
305 ogledov

Handanovićev Inter "razdevičil" Napoli, dirka treh konjev

Inter Napoli Serie A Epa
V 13. kolu italijanske Serie A je bil odigran derbi med aktualnim prvakom Interjem in vodilnim Napolijem.

Derbi Interja s Samirjem Handanovićem in Napolija se je končal z zmago prvega (3:2). Tretjeuvrščeni Inter se je tako vodilnima Napoliju in AC Milanu, ki sta v tem kolu doživela prvi poraz v sezoni, približal na štiri točke.

Branilec naslova Inter se je proti Napoliju znašel v zaostanku v 17. minuti, ko je zadel Piotr Zieliński. Črno-modri so izenačili v 25. minuti, ko je bil z bele pike uspešen Hakan Çalhanoğlu, Ivan Perišić pa je po podaji Interjevega strelca prvega gola zadel za 2:1 v 44. minuti.

Lautaro Martínez je v 61. minuti še povečal Interjevo prednost, Neapeljčanom pa je upe po ugodnejšem razpletu vzbudil Dries Mertens v 78. minuti. Ti so bili tudi blizu golu v sodniškem dodatku, a se je izkazal Handanović po strelu z glavo.

Josip Iličić Serie A Šport Prvi poraz Milana v sezoni, Iličić zmagovit

Nogometaši Venezie so brez poškodovanega Domna Črnigoja v gosteh premagali Bologno (0:1), Benečani so do svoje četrte zmage prišli po zaslugi zadetka Davida Okerekeja v 61. minuti.

Salernitana je z Vidom Belcem izgubila proti Sampdorii (0:2). Belec pa je proti Sampdorii moral pobrati žogo iz svoje mreže po avtogolu Francesca di Tacchia v 40. minuti in zadetku Antonia Candreve tri minute pozneje. Salernitana je po desetem porazu spet na zadnjem mestu lestvice.

Genoe, ki jo je prvič vodil Andrej Ševčenko, je na sklepni nedeljski tekmi doma utrpela poraz proti AS Romi (0:2). Oba gola je v končnici srečanja zabil 18-letni rezervist Felix Afena-Gyan.

FC Koper Kalcer Radomlje PLT PLT Šport Sodniška farsa v Kopru, vijolice cvetijo novembra

Že v soboto so nogometaši Atalante skupaj z Josipom Iličićem premagali Spezio (5:2) in zadržali četrto mesto na lestvici. Obračun Lazia in Juventusa se je končal z zmago gostov (0:2), Fiorentine in AC Milana pa z zmago domačih (4:3).

Serie A, 13. kolo:

Inter - Napoli 3:2 (1:1)
Genoa - AS Roma 0:2 (0:0)
Sassuolo - Cagliari 2:2 (1:1)
Bologna - Venezia 0:1 (0:0)
Salernitana - Sampdoria 0:2 (0:2)
Atalanta - Spezia 5:2 (3:1)
Lazio - Juventus 0:2 (0:1)
Fiorentina - AC Milan 4:3 (2:0)

PONEDELJEK:
Hellas Verona - Empoli
Torino - Udinese

LESTVICA:
1. Napoli 32
2. AC Milan 32
3. Inter 28
4. Atalanta 25
5. AS Roma 22
6. Lazio 21
7. Fiorentina 21
...
17. Spezia 11
18. Genoa 9
19. Cagliari 7
20. Salernitana 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice