Šport > Nogomet
310 ogledov

Handanović blestel na derbiju sv. Marije, Črnigoj ugnal Mourinha

Inter AC Milan Serie A Epa
V 12. kolu italijanske Serie A je bil odigran veliki milanski derbi.

Na milanskem San Siru sta se AC Milan, tokrat v vlogi gostitelja, in Inter razšla z neodločenim izidom (1:1). Samir Handanović je vso tekmo branil za črno-modre, ki so ostali na tretjem mestu, sedem točk za vodilnima Milanom in Napolijem.

Milanski derbi se je začel zelo burno, Inter pa je imel v prvem polčasu kar dve enajstmetrovki. Izkoristili so eno, tisto, s katero so povedli prek Hakana Çalhanoğluja v 11. minuti. Šest minut kasneje so si črno-modri sami zabili gol, ko je z glavo Handanovića premagal Stefan de Vrij. V 27. minuti je imel Inter priložnost za vnovično vodstvo, a je Lautaro Martínez strel z bele pike zgrešil. Gosti so imeli ob koncu prvega dela še dve lepi priložnosti, strel Nicolòju Barelli so rdeče-črni blokirali na golovi črti, Martínez pa je le za las zgrešil vrat.

V drugem polčasu sprva ni bilo veliko priložnosti, terensko premoč pa je imel Inter, a je ni uspel kronati. Arturo Vidal je imel v 72. minuti najlepšo priložnost za goste, nevaren strel mu je blokiral Pierre Kalulu. Za rdeče-črne, ki so se prebudili šele v zadnje četrt ure, pa je Zlatan Ibrahimović v 83. minuti iz prostega strela močno sprožil skozi živi zid, a je Handanović odlično posredoval. V 90. minuti je bil slovenski vratar že premagan, a ga je po strelu Alexisa Saelemaekersa rešila vratnica, Franck Kessié pa je v nadaljevanju akcije zgrešil.

Pablo Fornals West Ham United Premier League Šport Kladiva potolkla Liverpool, mehurčki v nebo

Napoli je gostil Verono, ostal neporažen po dvanajstih tekmah, a iztržil le remi (1:1). Verona je povedla v 13. minuti po golu Giovannija Simeoneja, pet minut kasneje pa je izenačil Giovanni di Lorenzo. Verona je zaključek dvoboja dočakala le z devetimi igralci v polju, potem ko sta bila izključena Daniel Bessa in Nikola Kalinić, a Neapeljčani v petih minutah sodnikovega dodatka niso uspeli streti gostov.

Venezia, za katero je slovenski reprezentant Domen Črnigoj odigral prvi polčas, je ugnala Romo (3:2). Beneški klub je tako napredoval na 15. mesto, varovanci Portugalca Joséja Mourinha pa so zdrsnili na šesto. V Benetkah je po prvem polčasu sicer bolje kazalo Rimljanom, ki so vodili z 1:2. V drugem polčasu, v katerem Črnigoj ni igral, pa sta za preobrat poskrbela Mattia Aramu in David Okereke.

Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec, ki je branil celo tekmo, je bil s Salernitano nemočen proti Laziu (3:0). Za Rimljane so bili natančni Ciro Immobile, Pedro in Luis Alberto. Salernitana ostaja predzadnja, Lazio pa je prehitel Romo na petem mestu.

V soboto je Atalanta Josipa Iličića, ta je v igro vstopil v 63. minuti, v gosteh premagala Cagliari (1:2), Juventus je doma premagal Fiorentino (1:0) in se približal vrhu lestvice.

Juventus Serie A Šport Juventus z igralcem več komaj do zmage, Iličić sodeloval pri zmagi Atalante

Nekdanji ukrajinski nogometni zvezdnik Andrij Ševčenko je novi trener Genoe, je klub sporočil na uradni spletni strani. Ševčenko je nazadnje vodil reprezentanco svoje domovine, z moštvom iz Genove pa je podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24.

Serie A, 12. kolo:

AC Milan - Inter 1:1 (1:1)
Napoli - Hellas Verona 1:1 (1:1)
Lazio - Salernitana 3:0 (2:0)
Venezia - AS Roma 3:2 (1:2)
Sampdoria - Bologna 1:2 (0:0)
Udinese - Sassuolo 3:2 (2:2)
Juventus - Fiorentina 1:0 (0:0)
Cagliari - Atalanta 1:2 (1:2)
Spezia - Torino 1:0 (0:0)
Empoli - Genoa 2:2 (0:1)

LESTVICA:
1. Napoli 32
2. AC Milan 32
3. Inter 25
4. Atalanta 22
5. Lazio 21
6. AS Roma 19
7. Fiorentina 18
...
17. Genoa 9
18. Sampdoria 9
19. Salernitana 7
20. Cagliari 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice