Šport > Nogomet
1006 ogledov

Delitev plena v Fazaneriji, zmaji padli v šumi z avtogolom "izgubljenega sina"

NŠ Mura NK Domžale PLT Jure Banfi/sobotainfo.com
V nedeljskem sporedu elitne slovenske nogometne lige sta oživeli zelenici v Kidričevem in Murski Soboti.

Rezultatska kriza državnih prvakov se nadaljuje. Mura že na peti zaporedni tekmi v vseh tekmovanjih in tretji prvenstveni ni okusila slasti zmage, tokrat je remizirala z Domžalami (1:1). Obe ekipi sta poleg gola imeli še nekaj priložnosti, Prekmurci nekaj več, toda končni rezultat je glede na vse vendarle pravičen.

Prvi polčas je minil v enakovredni igri, v kateri pa so bili gostitelji vendarle nekoliko nevarnejši. V 11. minuti je prvo priložnost zapravil Mitja Lotrič, ki je z desne strani kazenskega prostora streljal mimo gola. V 23. minuti je Matic Maruško po kotu z glavo streljal mimo gola, v 27. minuti pa so domači povedli. Protinapad je začel Tomi Horvat, na desni strani napada našel Lotriča, ta ni okleval s podajo v sredino, kjer Amadeju Maroši žoge ni bilo težko poslati v mrežo.

V 38. minuti je Horvat poskusil s strelom od daleč, vratar Ajdin Mulalić je njegov strel zaustavil, tri minute pozneje pa so gosti izenačili. Sven Šoštarič Karič je poslal žogo z leve strani pred vrata, kjer je iz drugega plana pritekel Andraž Žinič, presenetil domače branilce in dosegel svoj prvi gol v elitni konkurenci.

V 59. minuti bi Zeni Husmani lahko Domžalčane popeljal tudi v vodstvo, po podaji Alena Jurilja je z glavo streljal mimo gola. Enes Alić je v 70. minuti poskusil presenetiti s prostega strela, a Obradović je bil na mestu, že v nasprotnem napadu pa so bili blizu novega vodstva Sobočani, Horvat je s strelom od daleč zatresel prečko. Kous je v 74. in 80. minuti zapravil novi priložnosti za Muro, ki je ob koncu pritisnila, toda Domžalčani niso bili brez ambicij, tudi oni so izpeljali nekaj nevarnih napadov, toda izid se ni spremenil.

NK Koper : Tabor Sežana 1. SNL Šport Maribor za vsega nekaj ur na vrhu lestvice

Aluminij Olimpija PLT | Avtor: Facebook Facebook

Nogometaši Olimpije so si privoščili še drugi zaporedni spodrsljaj. Potem ko so v prejšnjem krogu v zadnjih minutah rešili točko proti Bravu, so tokrat proti Aluminiju točko v zadnjih minutah izgubili (1:0). Pri tem so imeli obilo smole, saj so skozi tekmo zapravili veliko priložnosti, na koncu pa je odločil nesrečni avtogol Timija Maxa Elšnika - otroka kidričevskega kluba. Ljubljančani tako niso več v vodilni skupini treh moštev, Koper in Maribor sta jim pobegnila za dve točki.

Tekma se je začela z veliko ofenzivo zeleno-belih, ki so izkoristili dejstvo, da so Aluminiju v obrambnih vrstah manjkali številni igralci. Nevarni napadi gostov so se vrstili eden za drugim, Mustafa Nukić je že v četrti minuti po podaji Aldairja z glavo zadel prečko, nato pa se je nekajkrat izkazal še domači vratar Luka Janžekovič. Najprej v 14. minuti, ko je ubranil strel Gorana Milovića, ki je poskusil z zunanjo stranjo stopala, nato v 27. minuti, ko je zaustavil strel Erica Boakyeja. Na mestu je bil tudi po poskusih Nukića in Milovića ob koncu prvega polčasa, po strelu Aldaira mu je spet pomagala tudi vratnica, Đorđe Crnomarković pa je v zadnjem napadu v prvem delu po kotu streljal čez gol.

Aluminij je sicer sredi drugega dela vzpostavil ravnotežje, izvedel je tudi nekaj nevarnih napadov, toda do nevarnejšega strela v prvih 45 minutah ni prišel. Zato pa je bil nevarnejši v drugem delu, v katerem so sicer Ljubljančani pritiskali, Nukić je bil stalna nevarnost za gostujočo obrambo, toda lepše priložnosti so vendarle imeli gostitelji. Aljaž Krefl je v 72. minuti zadel prečko, še lepša priložnost pa se je tri minute pozneje ponudila Tinu Martiću, vendar mu je veselje preprečil vratar Nejc Vidmar, ki mu je ubranil strel iz neposredne bližine.

Zapravljeni priložnosti bi lahko v 90. minuti kaznoval Márkó Futács, po podaji Svita Sešlarja je prišel do strela v kazenskem prostoru, vendar žoge ni znal spraviti mimo Janžekoviča.

Kar ni uspelo gostom, je v zadnjem napadu sodniškega dodatka domačim. Roko Prša se je v kazenskem prostoru dokopal do žoge, streljal, njegov poskus ne bi bil nevaren, a je pred Vidmarjem žogo s prsmi preusmeril Elšnik, na njegovo nesrečo je končala v mreži. Takoj zatem je sodnik Dejan Vinčić odpiskal konec tekme.

Gedeon Guzina Škarjice v 1. SNL Šport Radomlje z enim najlepših zadetkov slovenskega nogometa in novo zmago

Prva liga Telemach, 16. kolo:

Mura - Domžale 1:1 (1:1)
Maroša 27.; Žinič 41.

Aluminij - Olimpija 1:0 (0:0)
Elšnik 94./ag

Bravo - Maribor 0:2 (0:1)
Mudrinski 8., Jakšić 91./ag

Koper - Tabor Sežana 1:0 (0:0)
Colley 70.

Kalcer Radomlje - Celje 3:2 (1:0)
Guzina 21., Šarić 48., 80.; Sokler 68., Ihbeisheh 74./ag

LESTVICA:
1. Koper 30
2. Maribor 30
3. Olimpija Ljubljana 27
4. Bravo Ljubljana 24
5. Mura 22
6. Celje 21
7. Domžale 17
8. Tabor Sežana 16
9. Kalcer Radomlje 16
10. Aluminij Kidričevo 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.