Šport > Nogomet
240 ogledov

Koper padel pod Kalvarijo, trije na vrhu!

NK Maribor FC Koper Jure Banfi/mariborinfo.com
V Mariboru je bil odigran derbi, s katerim se je sklenilo 15. kolo Prve lige Telemach.

V Ljudskem vrtu je Maribor premagal Koper (2:0) z dvema zadetkoma Ognjena Mudrinskega. Oba današnja tekmeca imata, tako kot ljubljanska Olimpija, na vrhu lestvice 27 točk.

Roko Prša Prva liga Šport Zadnji do točke v gosteh, poraz prvakov

V prvem delu prvega polčasa so imeli malenkost več od igre gostje, a ni bilo prave nevarnosti pred golom Ažbeta Juga. Še najbolj živahen je bil v napadu Lamin Colley, a njegova strela v deveti in 12. minuti nista bila najbolj natančna. Podobno je bilo tudi po poskusu Kaheema Parrisa v 15. minuti, potem pa so pobudo prevzeli Mariborčani. A terenske premoči vijoličastim dolgo ni uspelo spremeniti v učinkovito akcijo. Poskušali so Antoine Makoumbou, Martin Milec in Nino Žugelj, a je bil ob ne preveč nevarnih strelih na pravem mestu koprski vratar Adnan Golubović.

Maribor pa je nato vendarle še pred koncem polčasa prišel do vodstva. Veliko zaslug zanj imata Jan Repas in Gregor Sikošek, ki sta dobro kombinirala na levi strani, po podaji Sikoška v kazenski prostor pa je pred vrati natančno meril Mudrinski. Koprčani so imeli tik pred koncem še prosti strel, a izvedba spet ni bila najbolj natančna.

V nadaljevanju so imeli prvo veliko priložnost Koprčani. V 57. minuti je Colley sam stekel proti vratom domačih, a je bil v boju ena na ena zmagovalec Jug. Nato pa je veliko napako naredil njegov tekmec na drugi strani. Golubović je v 61. minuti iz svojega kazenskega prostora dobesedno podal na noge Blažu Vrhovcu, ta je našel Mudrinskega, strelec prvega gola pa je bil dovolj hiter, da je žogo pred Golubovićem dvignil in jo jo še drugič poslal v mrežo.

Maribor je nato brez večjih težav nadzoroval potek tekme in zadržal prednost. Koper si je pripravil le še dve polpriložnosti, Maribor ni več toliko pritiskal, vseeno pa je bil Marko Alvir še dvakrat aktiven pred golom Kopra, v 90. minuti pa še Malik Sellouki, a se izid ni več spremenil.

Olimpija : Bravo 1. SNL Šport Ljubljanski derbi brez zmagovalca, poslednje Radomlje v 90. minuti do zmage

Prva liga Telemach, 15. kolo:

Maribor - Koper 2:0 (1:0)
Mudrinski 42., 61.

Celje - Mura 1:0 (1:0)
Svetlin 25.

Domžale - Aluminij 1:1 (0:1)
Jakupović 59.; Bizjak 30.

Olimpija - Bravo 1:1 (0:0)
Sešlar 92.; Ogrinec 50.

Tabor Sežana - Kalcer Radomlje 0:1 (0:0)
Guzina 91.

LESTVICA:
1. Koper 27
2. Olimpija Ljubljana 27
3. Maribor 27
4. Bravo Ljubljana 24
5. Celje 21
6. Mura Murska Sobota 21
7. Tabor Sežana 16
8. Domžale 16
9. Kalcer Radomlje 13
10. Aluminij Kidričevo 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice