Šport > Nogomet
10518 ogledov

Slovo legendarnega slovenskega nogometaša, ikone Maribora

Boris Binkovski Twitter/NK Maribor
V Mariboru so se poklonili svoji vijol'čni legendi.

Če ste v četrtek spremljali pokalni dvoboj iz Ljudskega vrta med Mariborom in Domžalami (na katerem so slavili gostje z 2:1), ste lahko opazili, da se je tekma začela s trenutkom žalovanja, saj so se Mariborčani poslovili od svoje nogometne legende, Borisa Binkovskega, ki je preminil v 77. letu starosti.

"Pred začetkom tekme trenutek žalovanja in izražanja spoštovanja: poslovil se je naš dolgoletni nogometaš, član prve zlate generacije vijoličastih, ki je zaznamovala obdobje igranja v nekdanji 1. jugoslovanski ligi. Boris Binkovski, počivaj v miru!" so v četrtek zapisali pri NK Maribor, ko so razkrili tragično novico o smrti klubske legende.

Binkovski se je sicer leta 1944 rodil v Vzhodni Nemčiji, člansko kariero pa je začel v slovenskih klubih, saj je v Tretji jugoslovanski ligi najprej nastopal za Triglav Kranj in celjski Kladivar, preden se je ta krilni nogometaš leta 1965 preselil v Maribor.

Bil je član mariborske zlate generacije, ki si je leta 1967 izborila napredovanje v takrat izjemno močno Prvo jugoslovansko ligo. Za Maribor je nastopal osem let, z izjemo dvakrat po pol leta, ko je bil posojen v Drugo jugoslovansko ligo Muri, v kateri je tudi pustil globok pečat. Za Maribor je nastopil na 182 tekmah ter zbral 30 zadetkov.

Po odhodu iz Maribora je igral še v najmočnejši avstrijski ligi, kjer je branil barve Wackerja iz Innsbrucka ter LASK Linza, in v najmočnejši belgijski ligi, kjer je nastopal za Royal Antwerp, v katerem je nato po koncu kariere pa vse do leta 1992 opravljal različne strokovne funkcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.