Šport > Nogomet
521 ogledov

Zmaji ohladili koprsko noč, gneča na vrhu

FC Koper Olimpija PLT Facebook
V soboto so bile odigrane tri tekme 14. kola Prve lige Telemach. Zelenice so oživele v Kopru, Ljubljani in Kidričevem.

Vodilni Koper je na Bonifiki gostil ljubljansko Olimpijo in v derbiju kola utrpel poraz (0:1). "Zmaji" so na drugem mestu prehiteli Bravo in so zdaj prvi zasledovalci Primorcev, z le točko manj od rumeno-modrih. Tekmeca se bosta sredi tedna merila še v pokalnem tekmovanju.

Koprčani so Ljubljančane pričakali kar dobro zdesetkani, saj so manjkali kaznovani Ivan Borna Jelić Balta ter poškodovani Kaheem Parris, Ivica Guberac, Luka Vešner Tičić, Rok Grudina in Nikola Krajinović. Pri Olimpiji je manjkal le Antonio Delamea Mlinar.

Ljubljančani so hitro prišli blizu vodstvu, ko je v četrti minuti Márkó Futács s šestih, sedmih metrov zadel prečko. So pa povedli v 18. minuti, ko so domači Almedinu Ziljkiću pustili preveč prostora dobrih 20 metrov od gola, tako da se je reprezentant BiH odločil za strel, s katerim je žogo poslal v zgornji kot koprskih vrat za vodstvo z 1:0 in svoj šesti gol sezone.

Domači pa so prvič resneje ogrozili Nejca Vidmarja v 25. minuti, ko je poskusil Lamine Colley v osrčju kazenskega prostora, malce pozneje je bil s strelom z glavo neuspešen še prvi strelec lige Maks Barišić. To sta bili tudi zadnji nevarnejši akciji v sicer izenačenem prvem polčasu.

V drugem polčasu je Barišić v 53. minuti poskusil s strelom z desne strani, Vidmar pa je bil pozoren in žogo odbil v kot. Koprčani so bili pričakovano odločnejši v lovu na izenačenje, toda do pravih zaključkov niso prišli. So pa v 70. minuti znova zagrozili gosti, a je Ziljkić za malenkost preveč časa odlašal s strelom v bližini gola, na koncu je iztržil le kot. Šest minut pozneje je Aldair Djaló žogo poslal malo mimo vrat, premalo natančen pa je bil tudi Nik Kapun v 84. minuti.

V 88. minuti je imel še Mustafa Nukić priložnost za potrditev zmage, toda tudi on je žogo poslal malo mimo vratnice, potem ko je streljal z leve strani. Na drugi strani je eno redkih koprskih priložnosti zapravil Bede Osuji.

Milan Mandarić Adam Delius Video Šport Olimpija uradno v nemških rokah: Imam le en cilj!

NK Bravo NK Domžale | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Ljubljanski Bravo je gostil Domžale. Slednje niso zmagale že dober mesec oziroma pet tekem, toda izbranci Dejana Djuranovića so tokrat z golom ob koncu prvega polčasa prekinili negativno serijo ter se s četrto zmago (0:1) malce oddaljili od nevarnih mest.

Uvod tekme je bil miren, brez posebnega dogajanja, v 12. minuti je z volejem s sedmih, osmih metrov cilj zgrešil Arnel Jakupović. Domači so prvič resneje ogrozili Ajdina Mulalića v 19. minuti, ko je poskusil Gregor Bajde, toda domžalski vratar je brez posebnih težav ukrotil žogo. V polčasu, ki ni ponudil veliko priložnosti, so imeli več od igre domači, ki so znova nase opozorili v 37. minuti, ko je s strelom z glavo poskusil Vanja Drkušić in za malo žogo poslal mimo gola.

V 41. minuti so gosti, ki so med drugim zaradi zdravstvenih težav pogrešali Mateja Podlogarja, Benjamina Markuša in Tiborja Gorenca Stankovića, presenetili domačo obrambo, z leve strani je podal Jakupović, pred golom pa se je dobro znašel Dejan Georgijević in premagal Renata Josipovića.

Uvod drugega polčasa je spet ponudil igro brez pravih priložnosti, domači so se sicer trudili pri iskanju vrzeli v domžalski vrsti, a je ta disciplinirano opravljala svoje naloge in preprečevala vse potencialne nevarnosti. Ljubljančanom niso pomagale niti menjave, te so sicer pripomogle k terenski pobudi, toda strnjena domžalska zasedba je dobro varovala svoja vrata. 

Že v sodniškem dodatku pa so domači prišli do najstrožje kazni, ko je prekršek naredil Sven Šoštarič Karić nad Markom Španringom. Za strel z bele pike se je odločil Martin Kramarič, ki pa je žogo poslal mimo vrat, tako da so se zmage veselili gosti.

Andrea Pinamonti Vid Belec Salernitana Empoli Video Šport Slovenec po ponižanju povsem ponorel in lovil Italijana

Ivan Božić NK Celje | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Aluminij je Celjane pričakal z nizom treh tekem brez zmage, ta pa se je danes še podaljšal. Gol Ivana Božića ob koncu prvega polčasa je Celjanom prinesel zmago (0:1) in četrto tekmo v nizu brez poraza.

V Kidričevem so maloštevilni gledalci v prve pol ure videli bore malo razburljivega dogajanja, vseeno pa so za oba omembe vredna trenutka poskrbeli domači nogometaši, ko sta streljala Rok Kidrič in Jure Matjašič v uvodu tekme, a njuna strela nista povzročila nobenih težav Florijanu Raduhi v celjskih vratih. Celjani so šele v 40. minuti resneje ogrozili tekmečeva vrata, Žan Medved je v dotlej najlepši priložnosti stekel v kazenski prostor in malce z leve žogo poslal mimo nasprotne vratnice.

Tri minute pozneje pa je bil natančnejši Božić. Ta se je sam znašel pred vratarjem po dolgi podaji Žana Zaletela za hrbet domače obrambe in na koncu rutinirano premagal Luko Janžekoviča. Zanj je bil to peti gol sezone.

Drugi polčas, ki ga je namesto Martina Matoše sodil David Šmajc, so odločneje odprli domači in imeli v 50. minuti priložnost prek Klemna Bolhe, toda Raduha je bil na mestu po strelu iz bližine. Malce pozneje je na drugi strani Janžekovič posredoval po Božićevem strelu. Pozneje se je dogajanje umirilo, podjetnejša pa je bila razumljivo domača zasedba, ki je iskala pot do izenačenja. Toda blizu povišanja vodstva je bila celjska zasedba v 81. minuti, ko je Janžekovič dobro posredoval po strelu Esterja Soklerja.

Prva liga Telemach, 14. kolo:

Bravo - Domžale 0:1 (0:1)
Georgijević 41.

Aluminij - Celje 0:1 (0:1)
Božić 43.

Koper - Olimpija 0:1 (0:1)
Ziljkić 18.

NEDELJA:
Kalcer Radomlje - Mura
Tabor Sežana - Maribor

LESTVICA:
1. Koper 27
2. Olimpija Ljubljana 26
3. Bravo Ljubljana 23
4. Maribor 21 (-1)
5. Mura 20 (-1)
6. Celje 18
7. Tabor Sežana 16 (-1)
8. Domžale 15
9. Aluminij Kidričevo 11
10. Kalcer Radomlje 9 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice