Šport > Nogomet
4825 ogledov

"Poklical me je sam hudič, naletel sem na slabe ljudi!"

Milan Mandarić Olimpija Ljubljana Profimedia
Zdaj že bivši lastnik Olimpije je spregovoril o šestletnem obdobju na čelu zeleno-belega kluba.

Milan Mandarić se je s torkovo skupščino poslovil od predsedniškega mesta ljubljanske Olimpije. Nogometni klub iz prestolnice (oziroma družbo, ki upravlja z njenim članskim moštvom) je leta 2015 kupil za šest milijonov evrov, prodal pa nemškemu nepremičninskemu agentu Adamu Deliusu za pet milijonov evrov.

Mandarić je ob odhodu iz Ljubljane spregovoril za srbske medije in razkril, da bi lahko poleg Olimpije vlagal v številne druge klube na območju bivše Jugoslavije.

Dušan Kosič in Dino Skender Zakuhala incident Šport Neverjetno, kaj se je po tekmi dogajalo med Kosičem in Skenderjem

"Večkrat so me spraševali, če bi prišel v Crveno zvezdo. Vsak predsednik države, od Slobodana Miloševića naprej, me je kontaktiral ... Ampak to ni bilo realno. Nisem proti vlaganju, sem pa proti metanju denarja stran. V Zvezdi pa imajo glavno besedo navijači. Tega jaz ne morem rešiti, to mora storiti država," je za B92 dejal Mandarić in razkril, da bi lahko poleg Crvene zvezde prevzel še splitski Hajduk in banjaluški Borac.

"Sam hudič me je nagovoril, da sem pred šestimi leti prišel v Portorož na srečanje z nekimi ljudmi. Takrat sem izvedel, da je Olimpija v slabem stanju in prosili so me, če bi pomagal. To sem sprejel. Načrtoval sem, da bom ostal dve ali tri leta, nato pa prodal naprej. A resnih kupcev ni bilo, vse do sedanjih iz Nemčije," je pojasnil srbsko-ameriški poslovnež.

Milan Mandarić Olimpija Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

"V Sloveniji sem naletel na nepoštene ljudi. To se ni moglo končati dobro. Veste, 18 let sem bil v angleškem nogometu in tam se točno ve, kaj kdo dela. Takrat sem bil poln entuziazma. V Olimpiji temu ni bilo tako, čeprav smo bili vedno v vrhu domače lige. Res pa je, da se v Evropi nismo proslavili," je še dejal nekdanji lastnik Leicester Cityja.

Olimpija je pod Mandarićevim lastništvom osvojila dva naslova državnih prvakov (2016, 2018) in tri naslove pokalnih prvakov (2018, 2019, 2021).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.