Šport > Nogomet
147 ogledov

Mura v Bretanjo brez bele zastave

NŠ Mura Twitter/NŠ Mura
Slovenski prvaki so pred novim zahtevnim evropskim izzivom.

Nogometaše Mure v četrtek ob 21.00 čaka tekma 4. kola Konferenčne lige. Izbranci Anteja Šimundže bodo gostovali pri Rennesu, vodilni ekipi skupine G, ki jo je soboška zasedba v Ljudskem vrtu gostila 21. oktobra in proti njej kljub doslej najboljši igri v tem tekmovanju izgubila z 1:2.

V skupini G ima Rennes po treh krogih sedem točk, sledi Vitesse s šestimi, prvi favorit Tottenham ima štiri točke, Mura pa je še brez točk. Mura, ki je proti nizozemski zasedbi v uvodnem krogu izgubila z 0:2, nato pa na gostovanju proti Tottenhamu z 1:5, je od zadnjega obračuna s Francozi v domačem prvenstvu nanizala remi z Radomljami in poraz proti Celju ter v četrtfinalu pokala izpadla po enajstmetrovkah proti Bravu.

Ognjen Mudrinski NK Maribor FC Koper PLT Šport Koper padel pod Kalvarijo, trije na vrhu!

Je pa v zadnjih dneh dobila vsaj eno dobro novico, saj je pogodbo s klubom podaljšal eden vodij ekipe, vratar Matko Obradović, ki bo pri črno-belih ostal do konca decembra 2025. 

"Verjamem v klub in moštvo, da smo sposobni ponoviti dobre rezultate iz preteklosti in to je bil eden od razlogov, da ostanem tu. Nismo še rekli zadnje besede, verjamem, da najboljše še prihaja," je ob podpisu za spletno stran kluba dejal dalmatinski čuvaj mreže, ki ga v četrtek znova čaka zahtevna naloga.

Rennes je nazadnje v domačem prvenstvu remiziral pri Troyesu z 2:2, sicer pa je na lestvici peti, potem ko je pred tem premagal še Strasbourg. Tudi tokrat bo proti slovenskem prvaku Muri igral brez svojega najdražjega igralca, poškodovanega 19-letnega Belgijca Jérémyja Dokuja. Tega sicer po poročanju medijev skrbno spremljajo pri madridskem Realu, ki je poleti iz istega kluba pripeljal že Edouarda Camavingo.

Kljub temu, da Rennes premore še nekaj izvrstnih nogometašev, pa so v soboškem taboru po tekmi v Ljudskem vrtu zatrjevali, da so videli, da lahko igrajo proti približno 30-krat vrednejšemu kolektivu, ki četrto leto zapovrstjo igra v skupinskem delu katerega od evropskih tekmovanj.

Vse to kaže, da je pred Muro spet zahteven zalogaj in da bo na stadionu Roazhon Park, ki sprejme približno 30.000 gledalcev, težko priti do prve točke. Mimogrede - brez nje sta v Konferenčni ligi ob slovenski ekipi le še armenski Alashkert in gibraltarski Lincoln Red Imps.

Po tekmi v Bretanji na severozahodu Francije Muro do konca skupinskega dela nato čakata še domači obračun s Tottenhamom 25. novembra in gostovanje pri Vitesseju 9. decembra.

nuno espirito santo Premier League Šport Tottenham po štirih mesecih odpustil trenerja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.