Šport > Nogomet
403 ogledov

Maribor za vsega nekaj ur na vrhu lestvice

NK Koper : Tabor Sežana Twitter/NK Tabor Sežana
Nogometaši Brava so v 16. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1), medtem ko so igralci Kopra premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (0:0). Oba zmagovalca sta tako ostala na samem vrhu lestvice.

Koper, ki je pogrešal kaznovanega Maka Varešanovića, je po dveh zaporednih porazih le prišel do nove zmage, s katero se je nazaj povzpel na sam vrh lestvice. Na drugi strani so Sežanci, ki so pogrešali kar nekaj nosilcev igre, med njimi Denisa Kouaa, Fahda Ndzengueja, Klemna Nemaniča in Rodrigueja Bongonguija, še naprej v rezultatskem breznu. Zanje je bil to četrti zaporedni poraz in sedma tekma brez zmage.

Ekipi sta tekmo začeli precej previdno, tako da velikih priložnosti ni bilo, malenkost odločnejši so bili domači nogometaši, ki so nekajkrat poskusili s streli, a so bili ti nenatančni in nenevarni. Podobna igra brez vsakršnih razburjenj se je vlekla vse do konca polčasa - s to razliko, da so bili ob koncu na tekmečevi polovici aktivnejši Sežanci.

Šele v 47. minuti so gledalci videli prvi strel v okvir vrat, sprožil ga je prvi strelec lige Maks Barišić, toda Jan Koprivec je žogo ukrotil. V 69. minuti je znova Barišić sprožil, toda gosti so strel blokirali, tako da je sledil le kot. Po njem ni prišlo do spremembe izida, je pa do tega prišlo v 70. minuti. Takrat je Žan Žužek podaljšal žogo na levo stran kazenskega prostora, tam pa jo je nato Lamin Colley poslal pod prečko.

Po golu so morali bolj proti tekmečevim vratom začeti gledati tudi Kraševci, Ignacio Guerrico in Tom Kljun sta v naslednjih minutah streljala malce previsoko s streloma zunaj kazenskega prostora, Nikola Krajinović pa bi lahko ob koncu unovčil enega protinapadov Kopra, a je zadel le zunanji del mreže.

Koper bo v 17. krogu 21. novembra gostil Radomlje, Tabor pa Bravo.

* Stadion Bonifika, sodniki: Obrenović, Kasapović, Kordež.
* Strelec: 1:0 Colley (70.).
* Koper: Adam, Bručić, Žužek, Novoselec, Rajčević, Jelić Balta (od 46. Grudina), Vešner Tičić (od 72. Guberac), Oštrek (od 59. Osuji), Barišić, Parris (od 79. Krajinović), Colley.
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Ristić, Guerrico, Grobry, Krivičić (od 84. Stanković), Mavretič, Mihaljević (od 74. Kljun), Stančič, Kosi (od 74. Gotter).
* Rumeni kartoni: Bručić, Novoselec, Guberac, Grudina; Ristić, Stanković.
* Rdeči karton: /.

 

Maribor za nekaj uric na vrhu prvenstva

Maribor pod vodstvom Radovana Karanovića še naprej niza dobre rezultate, na zadnjih sedmih tekmah je petkrat zmagal in dvakrat remiziral. Obenem je v ligi petič zapovrstjo ohranil mrežo nedotaknjeno in se vsaj za nekaj uric povzpel čisto na vrh lestvice. Bravo, ki je pet krogov brez zmage, ostaja četrti.

Maribor, ki je pogrešal kar nekaj poškodovanih igralcev in kaznovanega Blaža Vrhovca, je imel prvo priložnost na tekmi, ko je v kazenskem prostoru v četrti minuti zgrešil Ognjen Mudrinski. Toda že v osmi minuti je srbski napadalec dosegel svoj peti gol v sezoni, potem ko je Martin Milec podal v globino, Rok Sirk pa je žogo oddal do Mudrinskega, ki je nato z močnim strelom s 14 metrov malce z desne strani premagal Renata Josipovića.

NK Maribor | Avtor: twitter twitter

V 17. minuti so prvič resno zagrozili tudi domači, ko je s približno enajstih metrov Mark Španring žogo poslal čez gol. Na drugi strani je Jan Repas v 19. minuti sprožil z velike razdalje, domači vratar pa je žogo odbil čez prečko. To je bila ob nekaj nenatančnih poskusih tudi zadnja resna akcija polčasa.

V 48. minuti je Sandi Ogrinec poskusil s strelom od daleč, izkazal pa se je Ažbe Jug, na drugi strani pa je novo mariborsko priložnost malce zatem zapravil Sirk. V nadaljevanju večjih priložnosti ni bilo, med drugim je v 62. minuti Mudrinski pri gostih zgrešil z glavo, enega potencialno nevarnih strelov domačih v kazenskem prostoru pa so Štajerci nekaj minut pozneje blokirali.

V 69. minuti pa je bilo precej bolj vroče pred vrati Maribora, ko je po desni strani v kazenski prostor prodrl Loren Maružin, nato žogo oddal nazaj do Amarja Memića, ki pa mu ni uspelo sprožiti dovolj dobrega strela iz bližine. V 71. minuti je prav tako z desne strani iz bližine na drugi strani Mudrinski zadel le zunanji del mreže.

V 73. minuti je Robert Voloder blokiral Maružinov strel v kazenskem prostoru, pet minut pozneje pa je Španring iz bližine malce z leve strani žogo poslal čez gol. Gledalci so novo priložnost videli v 85. minuti, ko je Martin Milec poskusil z desne strani in le za malo zgrešil cilj. Natančnejši je bil Žan Vipotnik v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je po podaji z leve strani iz bližine potrdil zmago gostov.

Bravo bo v 17. krogu 21. novembra gostoval v Sežani, Maribor pa bo gostil Aluminij.

* Stadion Žak, sodniki: Ponis, Vidali, Habibović.
* Strelca: 0:1 Mudrinski (8.), 0:2 Vipotnik (90.).
* Bravo: Josipović, Trontelj, Drkušić, Križan, Jakšić, Španring, Nsana (od 66. Maružin), Trdin (od 74. Žinko), Ogrinec, Kramarič, Bajde (od 66. Memić).
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Sikošek, Makoumbou, Repas, Alvir, Žugelj (od 74. Sellouki), Mudrinski (od 74. Vipotnik), Sirk (od 64. Gorenak).
* Rumeni kartoni: Jakšić, Kramarič, Ogrinec; Sikošek, Mudrinski, Alvir.
* Rdeči karton: /.

 

* Izidi, 16. krog:
- petek, 5. november:
Kalcer Radomlje - Celje           3:2 (1:0)

- sobota, 6. november:
Bravo - Maribor                   0:2 (0:1)
Koper - CB24 Tabor Sežana         1:0 (0:0)

- nedelja, 7. november:
17.00 Aluminij - Olimpija
20.15 Mura - Domžale

* Lestvica:
 1. Koper               16   9   3   4  27:18  30
 2. Maribor             16   9   3   4  24:18  30
 3. Olimpija Ljubljana  15   8   3   4  20:15  27
 4. Bravo               16   6   6   4  13:10  24
 5. Celje               16   6   3   7  19:20  21
 6. Mura                15   5   6   4  19:21  21
 7. CB24 Tabor Sežana   16   4   4   8  15:14  16
 8. Domžale             15   4   4   7  20:25  16
 9. Kalcer Radomlje     16   4   4   8  18:27  16
10. Aluminij            15   2   6   7  13:20  12
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice