Šport > Nogomet
3556 ogledov

Ponoreli Mourinho izključen na sončnem derbiju

José Mourinho AS Roma Napoli Epa
V nedeljo sta bila na Apeninskem derbiju na sporedu dva vroča derbija.

Aktualni prvak Inter je s Samirjem Handanovićem v vratih "Derby d'Italia" proti Juventusu končal z delitvijo točk (1:1), že pred tem pa sta se na rimskem Olimpicu v "Derby del Sole" udarila AS Roma in vodilni Napoli.

Tudi "sončni derbi" se je končal z remijem (0:0), zelo pestro pa je bilo ob igrišču. Na klop Rimljanov je pred letošnjo sezono namreč sedel José Mourinho in v obračunu proti zasedbi Luciana Spallettija, ki je imela do tega kola maksimalen izkupiček, glasno in pogosto bentil nad odločitvami glavnega sodnika Davideja Masse.

Ronald Koeman Camp Nou navijači Video Šport Navijači Barçe nad Koemana in ženo, tolkli po Audiju

Že v 19. minuti je Portugalec dobil rumeni karton. V 83. minuti pa je povsem izgubil živce po enem od dvobojev ter po njegovem mnenju nedosojenem prekršku in Massa ga je izključil.

Mourinho je sprva odšel na tribuno, a tam ni zdržal dolgo. Odpravil se je neposredno za rezervno klop, splezal nanjo in od tam še naprej žugal sodniku.

Roma je kot prva odščipnila točke Napoliju v tej sezoni in dobila majhnen obliž na bolečo rano, ki jo je med tednom prizadejal poraz v Konferenčni ligi proti norveški ekipi Bodø/Glimt (6:1). Po koncu srečanja pa je bil zaradi ugovorov izključen še strateg gostov Spalletti.

Napoli je ostal prvi, zdaj ima enako število točk kot AC Milan. Tretji je Inter s sedmimi točkami zaostanka, Roma je četrta, Atalanta peta, Juventus pa šesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice