Šport > Nogomet
490 ogledov

Milan ušel blamaži, Empoli utišal Salerno

Rafael Leão Bologna AC Milan Epa
V sobotnem sporedu 9. kola Serie A so bili na igrišču štirje Slovenci.

V Salernu je Vid Belec vso tekmo branil vrata Salernitane, slednja je po porazu proti Empoliju (2:4) ostala na dnu. Za Toskance, ki so se utrdili na sredini lestvice, je Petar Stojanović igral v prvem polčasu, ko so gostje zabili vse štiri gole (tri v prvih trinajstih minutah). Leo Štulac je igral od 72. minute, mladi vratar Klemen Hvalič pa je sedel na klopi gostov.

Domen Črnigoj je z Venezio gostoval pri Sassuolu in po porazu (3:1) ostal v nevarnih vodah. Slovenski reprezentant je začel v prvi postavi in zelenico zapustil v 58. minuti.

V Bologni je Milan po prvem polčasu vodil z 0:2 in od 20. minute imel igralca več. Kljub temu so se domači, s pomočjo avtogola Zlatana Ibrahimovića, vrnili na 2:2, nato pa v 58. minuti prejeli še en rdeči karton. Številčno prednost so gostje, ki so vsaj začasno prevzeli primat na lestvici, unovčili v 84. minuti z zadetkom Ismaëla Bennacerja, zmago (2:4) je potrdil Ibrahimović.

orel Olimpia Lazio Video Šport V Rimu fašistični pozdrav in vzkliki Mussoliniju

V nedeljo bo Josip Iličić z Atalanto gostil Udinese, na sporedu bo "sončni derbi" med AS Romo in do tega tedna vodilnim Napolijem, aktualni prvak Inter s Samirjem Handanovićem pa bo pričakal Juventus v znamenitem "Derby d'Italia".

V petek je Genoa klonila pri Torinu (3:2), njena mestna tekmica Sampdoria pa je dobila lokalni obračun proti Spezii (2:1).

Serie A, 9. kolo:

Salernitana - Empoli 2:4 (0:4)
Sassuolo - Venezia 3:1 (1:1)
Bologna - AC Milan 2:4 (0:2)
Torino - Genoa 3:2 (2:0)
Sampdoria - Spezia 2:1 (2:0)

NEDELJA:
Atalanta - Udinese
Fiorentina - Cagliari
Hellas Verona - Lazio
AS Roma - Napoli
Inter - Juventus

LESTVICA:
1. AC Milan 25 (+1)
2. Napoli 24
3. Inter 17
4. AS Roma 15
5. Lazio 14
6. Atalanta 14
7. Juventus 14
...
17. Spezia 7 (+1)
18. Cagliari 6
19. Genoa 6
20. Salernitana 4

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.