Šport > Nogomet
2967 ogledov

Super Iličić zabil dva gola rojakoma, nato pa ...

Josip Iličić Empoli Atalanta Epa
V elitni italijanski nogometni ligi so se v okviru 8. kola srečali člani "slovenske kolonije" na Apeninskem polotoku.

Empoli je s Petrom Stojanovićem in Leom Štulcem v prvi postavi pričakal Atalanto z Josipom Iličićem. Gorenjec, ki je v preteklosti igral za srdite toskanske rivale Empolija - Fiorentino, se je še dodatno zameril navijačem kluba s stadiona Carlo Castellani. Zabil je namreč dva gola za zmago (1:4), zapravil pa je izvrstno priložnost za hat-trick.

V 11. minuti je Iličić s podajo zaposlil Maria Pašalića, Hrvat pa mu je v pravem trenutku žogo vrnil za lahek zadetek. V 26. minuti je Gorenjec prodrl z desne, odigral kratko kombinacijo z Luisom Murielom, nato pa z roba kazenskega prostora žogo neubranljivo poslal v zgornji kot vrat.

Empoli je po asistenci Štulca in zadetku Federica di Francesca hitro znižal, a na začetku nadaljevanja je Mattia Viti predložek preusmeril v svojo mrežo in Atalanta je vodila z 1:3. 

V 67. minuti je imela "boginja" na voljo še enajstmetrovko, Iličić pa je z bele točke streljal nad prečko ter bil takoj nato zamenjan. Oba Slovenca v dresu Empolija sta odigrala celotno srečanje, na katerem je končni izid v 89. minuti postavil Duván Zapata.

Harry Maguire Rdeči vrag Šport Kupili so ga za 87 milijonov, včeraj je zakrivil štiri gole

Vodilni Napoli je gostil Torino in ohranil stoodstotni izkupiček z minimalno zmago (1:0). Mož odločitve je bil Victor Osimhen v 81. minuti, potem ko je že v prvem polčasu enajstmetrovko za domače zapravil Lorenzo Insigne.

Nedeljski spored kola se je končal z derbijem med Juventusom in Romo. Uspešnejši so bili Torinčani (1:0), edini gol je v 16. minuti zabil Moise Kean. Rimljani so neuspešno pritiskali za izenačenje, Jordan Veretout je zapravil tudi najstrožjo kazen.

Luiz Felipe "Nesporazum" Šport Bizarni rdeči karton, nogometaš zajokal

V soboto je prvi poraz doživel aktualni prvak Inter, Samir Handanović in soigralci so v Rimu priznali premoč Laziu (3:1). Vid Belec je vso tekmo branil vrata Salernitane, ko je ta po preobratu izgubila proti Spezii (2:1). Domen Črnigoj se bo z Venezio v ponedeljek meril proti Fiorentini.

Serie A, 8. kolo:

Empoli - Atalanta 1:4 (1:2)
Juventus - AS Roma 1:0 (1:0)
Napoli - Torino 1:0 (0:0)
Genoa - Sassuolo 2:2 (1:2)
Udinese - Bologna 1:1 (0:0) 
Cagliari - Sampdoria 3:1 (1:0)
Spezia - Salernitana 2:1 (0:1)
Lazio - Inter 3:1 (0:1)
AC Milan - Hellas Verona 3:2 (0:2)

PONEDELJEK:
Venezia - Fiorentina

LESTVICA:
1. Napoli 24
2. AC Milan 22
3. Inter 17
4. AS Roma 15
5. Lazio 14
6. Atalanta 14
7. Juventus 14
...
17. Genoa 6
18. Cagliari 6
19. Venezia 5 (-1)
20. Salernitana 4

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice