Šport > Nogomet
3964 ogledov

Inter našel zamenjavo za Handanovića

Andre Onana Profimedia
Tik pred podpisom pogodbe.

Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović pri Interju vse od sezone 2012/13 zanesljivo drži mesto prvega klubskega čuvaja mreže. A počasi Slovenca dohajajo leta, po koncu naslednje sezone bo dopolnil 38 let. Po zapisih zelo priznanega Fabrizia Romana so pri milanskem klubu že našli zamenjavo zanj.

Njgovo mesto naj bi tako počasi prevzel 25-letni Kamerunec André Onana. Ta sicer od februarja 2021 ne sme nastopati za Ajax, saj je bil suspendiran zaradi uporabe nedovoljenega poživila furosemda. Po trditvah iz Ajaxovega tabora je Onana pomotoma vzel ženino zdravilo, ki je vsebovalo prepovedano snov. Junija je bila njegova kazen na Medarodnem športnem razsodišču znižana z 12 na devet mesecev.

Za amsterdamski klub je Kamerunec doslej že zbral 204 nastope, na 83 tekmah je svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno. Doslej je zbral tudi 19 reprezentančnih nastopov. 

Onana se je Ajaxu sicer pridružil leta 2015, pred tem je bil član slovite Barcelonine nogometne šole La Masie. Po pisanju Romana bo vratar v Inter prestopil brez odškodnine, obe strani pa naj bi bili tik pred podpisom pogodbe. "Ta sicer še ni podpisana, a je vse skupaj v zadnjih fazah. Zaradi tega so tudi propadli pogovori z Lyonom in Lillom," je zapisal Romano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice