Šport > Nogomet
3724 ogledov

Kupili so ga za 87 milijonov, včeraj je zakrivil štiri gole

Harry Maguire Profimedia
Ena najslabših predstav v Premier League.

Angleški reprezentančni branilec Harry Maguire je bil veliki osmoljenec sobotnega obračuna med Leicester Cityjem in Manchester Unitedom. Nogometaš, ki se je pred dvema letoma prav iz Leicestra preselil k rdečim vragom za 87 milijonov evrov, je bil uudeležen prav pri vseh štirih zadetkih lisic.

United je na tekmi sicer povedel, a je nato v 31. minuti Maguire izgubil žogo pred svojim kazenskim prostorom. Žogo mu je odvzel Kelechi Iheanacho, nato pa zaposlil Belgijca Yourija Tielemansa, ki je z izjemno natačnim lobom premagal vratarja Davida de Geo.

Mreži sta  nato mirovali do 78. minute. Lisice so izvajale kot, do strela je prišel Patson Daka, a se je Španec v vratih Manchster Uniteda izkazal z obrambo. Žoga se je sicer nazaj odbila v polje, kjer je naposled prišla do Caglarja Söyüncüja, ki je z bližine zadel za 2:1. Turek bi bil v prepovedanem položaju, če bi Maguire posnemal sogralce in stekel izpred svojega gola.

Unted je nato iznačil, a prejel zadetek takoj po izvajanju sredine. Leicester je nanizal štiri podaje za gol Jamieja Vardyja. Angleški reprezentant je bil tokrat zelo neodločen, najprej je krenil proti napadalcu, se ustavil in stopil nekoliko nazaj, Vardy pa je tako neovirano prišel do strela na desetih metrih in zadel za 3:2. (Ne)posredovanje je spravilo ob živce marsikaterega navijača rdečih vragov.

A tu še ni bilo konec. Na začetku sodnkovega dodatka je Leicester izvajal kot, Maguire pa je na drugi vratnici posredoval amatersko in povsem pozabil na Dako, ki si je najprej ustavljal okroglo usnje, nato pa ga je le še potisnil v mrežo. "To dobiš za 87 milijonov v Premier League," je zapisal eden izmed uporabnikov twitterja.

"Manjkal mu je samo še rdeči karton, da bi dobil oceno 1 od 10," pa so menili pri spletni strani Squawka in mu podelili 2. Dodali so še: "To je bila ena najslabših predstav v zgodovini, ampak krivec je tudi trener, ki se je odločil uporabiti Maguireja. Bil je tako slab, da ne pretiravamo, če rečemo, da bi United lahko zmagal, če bi od prve minute igral Eric Bailly."

Maguire je bil sicer v zadnjem času poškodovan, s sogralci pa je po vrnitvi opravil le en trening. Mnogi so tako s prstom pokazali tudi na trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki je v igro po njhovem mnenju poslal nepripravljenega igralca. Norvežanu se je stolček pošteno zamajal, vodilni v klubu so sicer po tekmi izjavili, da je njegov položaj zelo trden.

Harry Maguire | Avtor: Profimedia Profimedia

Premier liga Premier liga Šport Nov spodrsljaj Uniteda, Liverpool s petardo, Chelsea še vedno na vrhu

Solskjaer je priznal svojo napako: "Odločitev, da igra, je bila moja. Izgledal je pripravljen, treniral je dobro, ni čutil bolečin. Za nas je zelo pomemben igralec, kapetan ekipe, vodja... Cilj nam je bil, da se čim prej vrne v ekipo. Morda bi za začetek moral odigrati le en polčas."

Nesrečnega Angleža si je seveda privoščil tudi twitter:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice