Šport > Nogomet
981 ogledov

Palček proti velikanu: Mura v London na misijo nemogoče!

NŠ Mura Ljudski vrt Jure Banfi/sobotainfo.com
V četrtek bodo na enem najmodernejših evropskih stadionov gostovali Sobočani.

Slovenski nogometni državni prvak Mura bo v četrtek ob 21. uri v Londonu igral tekmo 2. kola skupinskega dela Konferenčne lige. Potem ko je uvodni boj v novoustanovljenem tekmovanju v Mariboru izgubil proti Vitesseju (0:2), ga v četrtek čaka še težje delo, saj ga bo gostil angleški prvoligaš Tottenham, na stavnicah prvi favorit za končno zmago v Konferenčni ligi.

Mura je palček v primerjavi s tekmeci v skupini G, kjer je po uvodu na vrhu Vitesse s tremi točkami, Rennes in Tottenham imata po točko, Mura pa je še brez nje. In če je Mura palček, je v primerjavi z njo sinonim za Tottenham velikana.

Glen Hoddle studio Video Šport Ko od blizu gledaš ekstazo največjega sovražnika ...

Londonski klub se že lahko pohvali z nekaj evropskimi lovorikami, dvakrat je osvojil nekdanji pokal Uefe (1971/72 1983/84), enkrat pa Pokal pokalnih zmagovalcev (1962/63). V bližnji preteklosti pa je nase opozoril v Ligi prvakov, leta 2019 je igral v finalu, kjer je izgubil proti Liverpoolu. Ekipo so poleti okrepili Cristian Romero, Pierluigi Gollini (oba posojena) in Bryan Gil (25 milijonov evrov).

Čeprav mu to sezono v elitni angleški ligi še ni steklo popolnoma po željah, saj je s po tremi zmagami in porazi trenutno na enajstem mestu, pa kakovosti v tem po Transfermarktu 697 milijonov evrov vrednem kolektivu ne manjka. Nenazadnje ima trener Nuno Espirito Santo na voljo skupno več kot 200 milijonov vredna napadalca Harryja Kana in Heung-min Sona, kar ob dejstvu, da obramba Mure letos v državnem prvenstvu prejema veliko zadetkov (na 11 tekmah 16 oziroma je četrta najslabša obrambna ekipa), ne prinaša posebnega optimizma v soboško vrsto.

Toda tudi v londonski ekipi ni vse idealno, poraz proti mestnemu tekmecu Arsenalu z 1:3 je konec tedna razburil navijače, nekateri angleški mediji po tretjem zaporednem prvenstvenem porazu (v teh je zadela le enkrat, prejela pa devet golov) že pišejo o menjavi trenerja, na stavnicah je skorajšnje slovo Esprita Santa zelo verjetno (za Stevom Bruceom iz Newcastla).

Tekmo bodo sodili Izraelci Yigal Frid, Matityahu Yakobov in Omer Barbiro.

A prav obračun z Muro, po Transfermarktu približno stokrat "cenejšo" od četrtkovega tekmeca, naj bi poskrbel za več pozitivnega vzdušja. Toda kakšno slovensko opozorilo iz preteklosti je že prišlo, ne nazadnje so Mariborčani v skupinskem delu Lige Evropa leta 2012 z njim enkrat remizirali (1:1). Enkrat so izgubili z 1:2, ob tem pa ima Tottenham s Slovenci še obračun iz pokojnega pokala Intertoto, ko je premagal velenjskega Rudarja z 2:1.

Mura, eden od osmih klubov, ki to sezono prvič sploh igrajo v skupinskem delu katerega od evropskih tekmovanj, bo stremela k čim boljši igri, kot vedno poudarjajo črno-beli s trenerjem Antejem Šimundžo na čelu (ta danes praznuje 50. rojstni dan), medtem ko se tekmeci na svojem novem, sodobnem stadionu s skoraj 63.000 sedišči nadejajo nadaljevanja niza - na sedmih zaporednih domačih evropskih tekmah so zmagali, na zadnjih šestih niso prejeli zadetka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice