Šport > Nogomet
1094 ogledov

Komična enajstmetrovka in (pre)strogi sodnik nista ustavila Radomelj

Kalcer Radomlje Stožice PLT Facebook
Sobotna tekma 11. kola Prve lige Telemach je bila zelo razgibana, končala pa se je s presenetljivim razpletom.

Ekipa Kalcer Radomlje je v soboto zvečer pripravila veliko presenečenje. "Mlinarji" so v Ljubljani premagali Olimpijo (2:3), kljub precej čudnemu sodniškemu kriteriju.

NK Olimpija Ljubljana 1. SNL Šport Poslednje Radomlje presenetile Olimpijo

"Zmaji" so povedli z zares smešno dosojeno enajstmetrovko. Domači napadelec Mustafa Nukić je ob sprejemu žoge namreč pohodil branilca Zvonimirja Blaića, nato z glasnim krikom teatralno padel, glavni sodnik Nejc Kajtazović pa je dosodil kazenski strel. Tega je Nukić izkoristil. Gostje so še pred polčasom izenačili, toda na odmor so po novem golu Olimpije odšli z zaostankom 2:1.

V drugem polčasu je Kajtazović spet jezil Radomljane, čeprav se je srečanje obrnilo v njihovo korist. Po neverjetni napaki vratarja Nejca Vidmarja so v 83. minuti izenačili, le nekaj trenutkov po tem, ko je z zelenice zaradi zasluženega drugega rumenega kartona odšel Nukić. Direktor Radomelj Nermin Bašić je ob slavju izenačenja stekel s klopi in se veselil z igralci, za kar ga je strogi Kajtazović "nagradil" kar z rdečim kartonom.

Ko so Radomlje nekaj minut kasneje zabile gol za zmago, so s klopi stekli skoraj vsi gostje - tako igralci kot strokovni štab. Kajtazović sicer ni izključil vseh (kar bi v luči doslednosti s svojo prejšnjo odločitvijo moral storiti), ampak je rdeči karton pokazal le gostujočemu trenerju Roku Hanžiču.

Slednji, ki je na slovenskih zelenicah kot igralec preživel veliko časa, je ob tej potezi delilca pravice povsem izgubil živce. Želel je obračunati s Kajtazovićem, a so ga ustavili sodelavci.

Ob koncu srečanja je imel veliko pripomb na sodnika tudi domači trener Savo Milošević. Tik pred koncem je rumeni karton, ki mu bo preprečil igranje v naslednjem kolu proti Mariboru, dobil Almedin Ziljkić. Prejel ga je za oviranje vratarja, medtem ko je ta pošiljal žogo v igro, čeprav se čuvaju mreže ni približal na manj kot meter.

Vsekakor zabavno srečanje, ki pa ga je, kot je v Stožicah že navada, videla le peščica navijačev. A to ni skalilo veselja Radomljanov ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.