Šport > Nogomet
7515 ogledov

Čeferin moral popustiti, zmaga za Barço, Real in Juve

uefa pokal ušesa Epa
To je, zaenkrat, zadnje poglavje v aferi, ki je spomladi svet nogometa obrnila na glavo.

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je sinoči ustavila disciplinski postopek proti Barceloni, Real Madridu in Juventusu zaradi njihove vpletenosti v ustanovitev kontroverzne superlige. 

Madridsko sodišče je minuli teden odločilo, da mora Uefa zaustaviti postopek in krovna evropska organizacija je v ponedeljek to tudi storila. Vodilna zveza evropskega nogometa je pozno v ponedeljek sporočila, da so po odločitvi pritožbene komisije "postopki proti klubom nični, kot da postopek nikoli ni bil odprt".

Marko Ilešič Velike spremembe Šport Slovenec na sodišču EU: "Ta sodba bo prelomna!"

Omenjeni trije klubi, Real Madrid, Barcelona in Juventus, so bili med 12 ustanovitelji, ki so aprila s svojim predlogom za elitno odcepljeno ligo povzročili razburjenje. 

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Milan, Inter in Atlético Madrid so hitro odstopili od projekta, ko je ideja o superligi povzročila veliko ogorčenje navijačev in drugih klubov, Real, Barcelona in Juventus pa so vztrajali s podporo tekmovanju, ki bi teoretično "zamenjalo" Uefino Ligo prvakov.

Uefa je uvedla disciplinski postopek proti trojici zaradi "morebitnih kršitev pravnega okvira Uefe", in obenem dodala, da od preostalih devetih klubov "ne bo terjala plačila".

Potem ko so se že junija postopki proti trojici začasno ustavili zaradi pravnih bitk Uefe z madridskim sodiščem, jih je zdaj Uefa opustila. Obenem pa je napovedala, da bo nadaljevala bitko. "Uefa bo še naprej izvajala vse potrebne ukrepe, strogo v skladu z nacionalno zakonodajo in zakonodajo EU, da bi zaščitila interese Uefe in vseh deležnikov v nogometu," so še zapisali pri Uefi.

Komentarjev 3
  • ico8 18:16 28.september 2021.

    Hehe, izgleda, da ceeefotim ne uspe vse!!!

  • Dusan12 10:52 28.september 2021.

    Pa kaj, se ni že dovolj olupl, izgleda, kot da živi v Kulaku, revež bo sam sebe izcuzal še za nekaj everčkov, požrešnež, ne pazi na zdravje ali pa ima bulemijo, saj izgleda slabše kot njegov fotr

  • popokatopetl 10:07 28.september 2021.

    Pirova zmaga, če ne bodo res naredili te superlige se bodo utopili v dolgovih. Ustanovit pa jim je ni preprečil neki Čeferin, temveč navijači po političnih linijah, ker so videli, da jih hočejo samo še mnogo bolj olupit.

Sorodne novice