Šport > Nogomet
10819 ogledov

Sodišče vrnilo udarec ter primazalo zaušnico Čeferinu

aleksander čeferin Profimedia
Sodišče v Madridu je v zvezi s superligo Uefi in Čeferinu postavilo ultimat, v primeru nespoštovanja ultimata bo sledila obtožnica proti Čeferinu.

Španski sodnik Manuel Ruiz de Lara je dal Evropski nogometni zvezi (Uefa) pet dni časa, da umakne grožnje o sankcijah, ki jih je napovedala proti snovalcem nogometne superlige. Uefa mora to potrditi na svoji spletni strani, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki povzema časnik Marca.

Španski časnik piše, da bo moral predsednik Uefe Aleksander Čeferin v nasprotnem primeru računati na obtožnico zaradi nespoštovanja sodniške odločitve.

Sodnik je ocenil, da je odločitev Uefe, da grožnjo o izključitvi ustanoviteljev superlige iz tekmovanj le začasno razveljavi, nezadostna.

Še vedno pa ni jasno, kakšen je vpliv sodišča na Uefo in Čeferina. Isti sodnik je namreč že v aprilu Uefi in tudi Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) prepovedal izrek vseh kazni in suspenzov proti 12 klubom, ki so ustanovili superligo, kar je zahtevalo podjetje European Superleague Company SL.

Maja se je sodnik nato obrnil celo na Evropsko sodišče. To naj bi razpravljalo o monopolnem položaju Uefe in Fife pri organizaciji in vodenju klubskih tekmovanj, kar je po mnenju sodnika Ruiza de Lare v nasprotju z evropsko zakonodajo.

Dvanajsterica velikih evropskih klubov, ob španskih še angleški in italijanski, je v noči na 19. april naznanilo ustanovitev nogometne superlige. Ta bi bila neposredna konkurenca Uefini ligi prvakov. Ostro so se na odločitev nato odzvale Uefa, Fifa in številne nacionalne nogometne zveze, klubi in igralci.

Klubi z izjemo madridskega Reala, Barcelone in torinskega Juventusa so nato odstopili od namere po ustanovitvi in igranju v novem tekmovanju. Uefa jim je zato zagrozila z izključitvijo iz tekmovanj.

Komentarjev 8
  • munja 08:51 22.september 2021.

    Dvomim, da je to sodišče pristojno za takšne odločitve.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:43 21.september 2021.

    Čeferin od španskega sodišča ni dobil nobene zaušnice, ker špansko trgovsko sodišče sploh ne more biti pristojno za spor med Realom, bolje rečeno Perezom in UEFA! Za spore na področju športa je prisotno Arbitražno razsodišče za šport – CAS iz ...prikaži več Lozane, še posebno če gre za subjekta iz različnih držav. Torej, če npr. UEFA izključi Real iz svoje organizacije se ta zahteva arbitražo CAS, ne pa španskega sodišča.

  • jakec1575 21:41 21.september 2021.

    Ceferin se kj dost ne sekira. Gre za enega sodnika na spanskem trgovskem sodiscu. Spet bombasticen naslov za klike

Sorodne novice