Šport > Nogomet
683 ogledov

Čeferin vztraja: Ne bi imel nič proti, če bi odšli

Aleksander Čeferin Epa
Predsednik Uefe ne namerava pozabiti.

Predsednk Uefe Aleksander Čeferin je v intervjuju za Spiegel vztrajal pri svojih pogledih na Real Madrid, Barcelono in Juventus, ki se še vedno niso odpovedali ustanovitv suprlige. Slovencu se zdi paradoksalno, da v tej sezoni omenjen klubi vseeno želijo nastopati v ligi prvakov.

"Ne bi imel nič proti, če bi odšli. Smešno je, da žleijo ustanoviti novo temovanje, a hkrati želijo v tej szoni igrati v ligi prvakov," je dejal prvi mož evropskega nogometa.

"Ti ljudje so v navezi s svojimi nesposobnimi direktorji želeli uničiti nogomet. Florentino Pérez (predsednk Real Madrida; op.p.) se pritožuje in trdi, da njegov klub lahko preživi le ob nastanku superlige, a nato ponudi 180 milijonov evrov za nakup Kyliana Mbappéja," pravi Čeferin. Po njegovih besedah se klubi pritožujejo zaradi previsokih plač in to kljub temu, da so se sami pogajali z nogometaši o višini izplačil.

Čeferin je v pogovoru za Spiegel omenil še klic enega izmed svetovalcev nove superlige, ki mu je po njegovih besedah predlagal, da bi Uefa bdela nad omenjenim tekmovanjem. Ko je ta predlog zavrnil, mu je bilo rečeno, da imajo ti klubi precej denarja in vpliva ter da ga bodo tožili, če ne bo popustil.

V aprilu je sicer 12 klubov pristalo na ustanovitev superlige, ki pa je naletela na veliko neodobravanje pri navijačih in tudi igralcih, devet klubov se je tako zelo hitro umaknilo iz projekta. Na svojih pozcijah so ostali le Real Madrid, Barcelona in Juventus.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice