Šport > Nogomet
5020 ogledov

Čeferin: Lahko se sami odločimo in to bojkotiramo

Aleksander Čeferin Profimedia
Predsedniku Uefe morebitne spremembe niso všeč.

Pri Fifi v zadnjem času razmišljajo o spremembi koledarja mednarodnih tekem, največji zagovornik ideje o svetovnem prvenstvu, ki bi bilo na sporedu vsaki dve leti, je Fifin šef globalnega razvoja nogometa Arsene Wenger. Dolgoletni trener Arsenala tako zagovarja idejo, da bi bilo veliko reprezentančno tekmovanje na sporedu vsako leto, svetovna in evropska prvenstva bi si izmenjaje sledila na vsaki dve leti.

Zamisel pa ni všeč predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu: "Uefa se lahko odloči, da ne bo sodelovala v takšnem projektu. Kolikor mi je znano, podobno razmišljajo tudi Južnoameričani, pa zato Fifi želim veliko sreče s takšnim SP. Mislim, da do tega vseeno ne bo prišlo, saj je v nasprotju z nogometnimi princip. Igranje velikega turnrja vsako leto je 'ubijanje' igralcev. SP bi se poklopil tudi z ženskim mundialom in olimpijskimi igrami. To nima smisla."

"SP je tako zanimivo in gledano prav zaradi tega, ker se odvija le na štiri leta. To je ogromen globalni dogodek, podobno kot olimpijske igre. Ne vidim, da bi zveze znotraj Uefe podprle takšno idejo. Upam, da bodo pri Fifi prišli k pameti. Poleg tega me ni nihče kontaktiral, nihče me ni nč vprašal, nisem dobil niti sporočila. Vse o tem sem izvedel le v medijh," je še dodal prvi mož evropskega nogometa.

infantino čeferin | Avtor: Twitter/L'Equipe Twitter/L'Equipe

Temu ni všeč tudi ideja, da bi Euro potekal na dve leti: "To bi bilo sicer finančno dobro za Uefo, ampak s tem bi ubili nogomet. Že zdaj ubijamo nogometaše in ne predstavljam si, da bi klubi svojim igralcem vseskozi dovoljevali odhode na velika tekmovanja."

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:59 09.september 2021.

    Itak bodo naredili tako, da bo čim manj finančne škode, pa ko je_e korono, fuzbal mora bit.

Sorodne novice