Šport > Nogomet
72 ogledov

Fifa na pomoč afganistanskim nogometašem

Afganistan evakuacija otroci Epa
Nogometni organi bodo skušali pomagati tistim, ki želijo iz države.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in Sindikat profesionalnih nogometašev FIFpro sta se odločila, da bosta pomagala pri evakuaciji tistih nogometašev in nogometašic iz Afganistana, ki bodo to želeli, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Generalna sekretarka Fife, Senegalka Fatma Samoura, je to danes potrdila za AFP. "Sodelujemo s FIFpro. Pomembno je, da hitro in pravilno ocenimo število nogometašev in nogometašic, ki si tega želijo."

Samoura je ob tem dodala, da so že v preteklosti sodelovali pri evakuaciji športnikov iz Afganistana, zato bodo ob zadnji zaostritvi razmer v državi storili vse, da znova vzpostavijo ta sistem.

Tragedija Šport V grozljivih okoliščinah umrl mladi nogometaš, ki je bežal za življenje

Sindikat nogometašev je na Twitterju v petek zapisal, da bo "v dialogu z oblastmi v različnih državah za vzpostavitev evakuacijskih načrtov za športnike, ki živijo v tveganih razmerah", dodaja AFP. FIFpro si namreč želi čim več športnikov spraviti na varno.

Sindikat in Fifa sta izrazila zaskrbljenost po smrti nogometaša mladih afganistanskih selekcij Zakija Anwarija. Ta je bil žrtev usodnega padca, ko se je poskušal držati letala, da bi pobegnil iz svoje države, v kateri so talibani prevzeli nadzor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice