Šport > Nogomet
4729 ogledov

V grozljivih okoliščinah umrl mladi nogometaš, ki je bežal za življenje

Print Screen
V kaotičnem dogajanju na kabulskem letališču je življenje izgubil obetavni afganistanski nogometaš.

Letališče v Kabulu so pretekli konec tedene preplavile množice ljudi, ki so obupano iskali letalo, s katerim bi lahko pobehnili iz države, potem ko so talibani v nedeljo brez odpora zavzeli prestolnico in prevzeli oblast v državi. 

Več tisoč ljudi se je v paniki zbralo na prostoru, kjer so parkirana letala za izkrcanje in vkrcanje potnikov. Številni so plezali po ograji stopnišča, da bi se vkrcali na eno od prenapolnjenih letal. V kaotičen dogajanju je življenje izgubilo vsaj pet civilistov.

Med tistimi, ki so se zaman poskušali vkrcati na ameriško vojaško letalo Boeing C-17, ki je v ponedeljek vzletelo iz Kabula, je bil tudi mladi afgainistanski nogometni reprezentant.

 | Avtor: East2West East2West

Devetnajstletni Zaki Anwari naj bi se smrtno ponesrečil, ko se je poskušal oprijeti zunanjosti ameriškega letala, pri čemer se je po predvidevanjih zapletel v pristajalno kolesje, kjer so ob pristanku v Katarju tudi odkrili njegovo truplo.

"Žalosti me, da je bil eden od mladostnikov, ki so poskušali pred dnevi zapustiti Kabul tako, da so splezali na ameriško letalo, član afganistanske mladinske nogometne reprezentance," je zapisal novinar Babak Taghvaee.

Anwari, nadobudni mladi nogometaši, je bil srednješolec iz Kabula. V svojem zadnjem zapisu na Facebooku je pomenljivo dejal, da smo vsi krojači svoje usode. "Vsak je slikar svojega življenja. Nikomur ne smete dopustiti, da vam vzame vaš čopič," je zapisal.

 
Komentarjev 1
  • eminenca 21:55 19.avgust 2021.

    lzprvi članek ki bo zanimiv ... kako bodo telebani sorejejal opiate , se pravi makkove glavice , in to vse lepo naprj desstrubuira, kot nobv izdelek . heroin ... ni tako stvar, ker tukaj se je delal velik biznis ... ...prikaži več.. seveda za nekatre ... bral sem pa da so talibani nasprotniti, ne vem