Šport > Nogomet
3983 ogledov

Čudovito, kaj bo Čeferin napravil za vse junake iz "primera Eriksen"

aleksander čeferin Epa
Čeferin s posebnim odlikovanjem za zdravnike, ki so rešili Eriksena.

Slovenec Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), bo zdravnikom, ki so med tekmo evropskega prvenstva rešili življenje danskemu nogometašu Christianu Eriksenu, podelil posebno odlikovanje predsednika Uefe, je krovna nogometna zveza stare celine sporočila v izjavi za javnost.

Devetindvajsetletni danski zvezdnik je doživel srčni zastoj v prvem polčasu prve tekme skupinskega dela eura proti Finski. Člani zdravniške ekipe so s hitrim posredovanjem Eriksenu rešili življenje, zaradi česar se jim bo zdaj poklonil tudi predsednik Uefe. Odlikovanje bodo prejeli tudi zdravnik reprezentance, fizioterapevt ter kapetan Danske Simon Kjaer, ki je začel oživljanje.

"Letošnja podelitev nagrade presega meje nogometa," je v Uefini izjavi za javnost dejal Čeferin. "Služi kot pomemben in večen opomnik o tem, kako dragoceno je življenje. Obenem vse v našem življenju postavlja v najbolj jasno perspektivo," je še ob tem dejal slovenski funkcionar.

Eriksenu so kasneje v bolnišnici v Koebenhavnu kirurško vstavili defibrilator, če bi se težav s srcem ponavljale. Zaradi tega pa je njegova nadaljnja kariera vsaj v Italiji, kjer je član Inter Milana, ogrožena. Na Apeninskem polotoku bi lahko nogomet igral zgolj, če mu napravo odstranijo.

Christian Eriksen Danska Finska Euro 2020 | Avtor: Epa Epa

Na Nizozemskem pri Ajaxu s tovrstno napravo na srcu igra reprezentant Daley Blind, zaradi česar so se pojavile govorice o Eriksenovem prestopu k amsterdamskemu velikanu, za katerega je nekoč že igral.

Komentarjev 1
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 15:19 25.avgust 2021.

    Se ena žrtev cepiva covida.

Sorodne novice