Šport > Nogomet
10337 ogledov

Izgubljala od 85. sekunde, Koeman se bo poslovil in odnesel bogastvo

Ronald Araujo Epa
Nov slab rezultat katalonskega velikana.

Minuli teden je Barcelona v uvodni tekmi lige prvakov pred domačimi gledalci z 0:3 klonila proti Bayernu, za konec tedna pa je v domačem prvenstvu na stadionu Camp Nou gostila Granado. Tudi tokrat izbranci Ronalda Koemana niso uspeli zmagati, z zadetkom v zadnjih trenutkih tekme so rešili točko.

Njihov tekmec je povedel že v 85. sekundi dvoboja, gol je po podaji Sergia Escudera zabil Domingos Duarte, za končnih 1:1 je poskrbel Ronald Araujo. Katalonci so po štirih tekmah sicer še brez poraza, osvojili so osem točk, za vodilnm Realom pa s tekmo manj zaostajajo za pet točk. 

Po poročanju Marce so se v klubu že odločili za zamenjavo trenerja, Koeman je sicer proti Granadi v prvo enajsterico uvrstil številne mlade igralce, povprečna starost obrambnih nogometašev na začetku tekme je na primer znašala 20 let - Sergino Dest (20 let), Eric Garcia (20), Ronald Araujo (22) in Alejandro Balde (18). Nizozemski strateg, sicer igralska legenda kluba, se je z novo neprepričljvo predstavo znašel v nemilosti navijačev, medijev, pa tudi predsednika kluba Joana Laporte. 

Temu niso bile všeč izjave Koemana že po tekmi z Bayernom. "Smo tu, kjer smo, imamo gralce, ki jih imamo in takšno je realno stanje. Ampak verjamem, da bodo ti mladeniči dobri čez dve, tri leta," je takrat izjavil Nizozemec in priznal nemoč, podobno pa se je zgodilo tudi po tekmi z Granado. "Dejstvo je, da Barcelona ni več ekipa, kot je to bila pred osmimi leti," so besede, ki jih je na novinarski konferenci izrekel Koeman in znova ujezil Laporto, ki se je po pisanju Marce zdaj odločil za zamenjavo na klopi.

ronaldo koeman | Avtor: Epa Epa

Nizozemca je v klub sicer pripeljal še prejšnji predsednik Josep Maria Bartomeu, po mnenju mnogih pa se je v klubu do zdaj zadržal le zaradi tega, ker je Barcelono v precejšnjih finančnih težavah, vrhunski trenerji pa trenutno ne želijo sesti na klop kluba. Koemana sicer zelo ščiti tudi dejstvo, da bi prekinitev pogodbe Barcelono stala kar 13 mlijonov evrov. Zaradi tega naj bi Laporta skušal pridobiti na času in poskušal trenerja prepričati, da pristane na precej manjšo odškodnino.

Ta čas so se že pojavila imena morebitnega naslednika. Španski novinar Gerard Romero je objavil, da so se na seznamu Laporte znašli Joachim Löw, Antonio Conte, Phillip Cocu, Robert Martinez, Andrea Pirlo in Xavi Hernandez. Izbor slednjega bi bil še najbolj po okusu navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice