Šport > Nogomet
493 ogledov

Barcelona končno razkrila, kdo bo nasledil legendarno Messijevo 10-ko

Ansu Fati Profimedia
Barcelona se je na koncu odločila za precej pričakovano potezo.

Iz katalonskega kluba so sporočili novico, da bo španski najstnik ter najnovejši Barcelonin "čudežni deček" Ansu Fati nasledil legendarnega Lionela Messija kot lastnik dresa s številko 10.

Ansu Fati | Avtor: Epa Epa

Legendarna številka, katero so v Barceloni nosili nekateri najboljši nogometaši sveta, je namreč ostala izpraznjena, potem ko se je Messi, ki je ta dres nosil kar 13 sezon, preselil k francoskemu PSG-u.

Vodstvo kluba se je tako odločilo, da je najboljši izbor za številko, katero so v preteklosti nosili legendarni Ronaldinho, Juan Roman Riquelma, Rivaldo, Gheorghe Hagi, Romario, Diego Maradona ter nekaj časa tudi Hristo Stoičkov in Pep Guardiola, izjemno talentirani otrok Barcelone Ansu Fati.

Slednji sicer še vedno zdravi poškodbo meniskusa, a verjetno komaj čaka, da priteče na zelenico Camp Noua v svoji novi številki, katero so pred tem nosila tako velika imena. Številka 10 je sicer že četrta različna številka, katero si je nogometaš iz Gvineje-Bissau, ki pa nastopa za špansko izbrano vrsto, izbral po prestopu v člansko moštvo. Kariero je tako začel z 31-ko, se nato spustil na 22, pred novo sezono pa je bil registriran pod številko 17, preden je Messijev odhod odprl vrata legendarni 10-ki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice