Šport > Nogomet
2340 ogledov

Le kako je noga ostala cela? Venezuelec z brutalnim prekrškom nad Messijem

Argentinska nogometna reprezentanca Epa
Brazilci so še naprej brezmadežni v kvalifikacijah za SP 2022, katere bi skorajda zaznamovala grozljiva poškodba največjega nogometnega zvezdnika na svetu.

Brazilska nogometna reprezentanca je dosegla sedmo zaporedno zmago v južnoameriških kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju 2022 in je s 100-odstotnim izkupičkom na prvem mestu. Petkratni svetovni prvak je v gosteh na kolena položil Čile z 1:0, strelec edinega gola pa je bil Everton Ribeiro v 64. minuti.

Brazilija je z 21 točkami na prvem mestu, šest točk manj pa je zbrala Argentina, ki je pod taktiko svojega kapetana Lionela Messija v gosteh premagala Venezuelo s 3:1. Za dvakratne svetovne prvake iz Argentine so v Caracasu zadeli Lautaro Martinez (45.), Joaquin Correa (71.) in Angel Correa (74.), za gostitelje pa je častni gol dosegel Yeferson Soteldo v četrti minuti sodnikovega podaljška.

Argentinska nogometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

A kljub pričakovani zmagi Argentine je tekma močno razburkala nogometni svet, saj ni veliko manjkalo, da bi imela tragičen konec za 6-kratnega dobitnika Zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu, Lionela Messija.

Slednji se lahko zahvali le višji sili, da jo je odnesel brez hujših posledic po naravnost "mesarskem" startu Luisa Martineza, kateremu je pri posredovanju nekoliko spodrsnilo, pri tem je vzdignil nogo ter brutalno zadel Messija v stoječo nogo.

Argentinec se je zgrudil po tleh, sodnik pa je pustil prednost ter ob prvi prekinitvi pokazal venezuelskemu branilcu rumeni karton, ob čemer so Argentinci naravnost ponoreli, saj bi nespretni Martinez s takšnim prekrškom z lahkoto Messiju zlomil nogo, kar bi pri zvezdnikovih 34 letih prav lahko pomenilo tudi konec kariere.

Ko je sodnik končno uspel pomiriti strasti na argentinski strani, si je šel po signalizaciji VAR-a še enkrat ogledati prekršek in dvomov ni bilo več. Luis Martinez si je za svoj prekršek povsem upravičeno prislužil rdeči karton, medtem ko se je celotna situacija za Messija še dobro končala, saj je celo uspel dokončati tekmo na igrišču.

Argentinska nogometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

Na sporedu so bile sicer še tri tekme. Ekvador je premagal Paragvaj z 2:0, tekmi med Bolivijo in Kolumbijo ter Perujem in Urugvajem pa sta se končali z neodločenima izidoma 1:1.

Nastop na mundialu v Katarju si bo izborilo pet najboljših izbranih vrst iz južnoameriških kvalifikacij. Po sedmih tekmah je Brazilija zbrala 21, Argentina 15, Ekvador 12, Urugvaj in Kolumbija po devet, Paragvaj sedem, Čile in Bolivija po šest, Peru pet, Venezuela pa štiri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.