Šport > Nogomet
740 ogledov

Bomba pet pred dvanajsto, zvezdnik (spet) z Oblakom!

Antoine Griezmann Profimedia
Zadnji dan poletnega prestopnega roka je, kot vedno, zelo pester.

Francoski napadalec Antoine Griezmann se bo kot posojeni igralec Barcelone vrnil k madridskemu Atléticu, kjer bo spet združil moči z Janom Oblakom.

Griezmann je v Katalonijo prišel po petih letih pri Atléticu, a se na stadionu Camp Nou ni proslavil. Skupno je sicer zabil 35 golov, a ni izpolnil pričakovanj.

Po poročanju španskih medijev bo moral Atlético Griezmanna po koncu sezone 2021/22 odkupiti za 40 milijonov evrov, če bodo za to izpolnjeni nekateri pogoji. Kakšni pogoji, zaenkrat še ni znano.

jan oblak Gneča pri vrhu Šport V španski La Ligi ni več stoodstotne ekipe

Enega najbolj odmvenih poslov dneva je sklenil Real Madrid. Slednji je lovil Kyliana Mbappéja, a ga Paris SG ni izpustil iz rok. "Beli balet" je posledično angažiral Eduarda Camavingo.

18-letni v Angoli rojeni vezist je zablestel v dresu Rennesa in se že prebil tudi v francosko reprezentanco. Dolgo se je namigovalo, da ga bo v svoje vrste zvabil prav PSG. Pogodba z dosedanjim klubom bi se mu iztekla čez leto dni.

Madrid je za Camavingo plačal 30 milijonov evrov, nekaj lahko Rennes dobi še z dodatnimi bonusi, poročajo španski in francoski mediji. Mladenič je s španskim kolektivom sklenil šestletno sodelovanje.

Andraž Šporar Tržnica Šport Šporar na Otok pod okrilje znanega trenerja

Nemški nogometni prvoligaš RB Leipzig, pri katerem igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, je svoje vrste okrepil z 18-letnim Ilaixom Moribo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. 

Ta navaja, da je za nadarjenega gvinejskega vezista, ki je podpisal pogodbo do poletja 2026, Leipzig Barceloni plačal 15 milijonov evrov.

"Zelo sem vesel, da se je moja selitev v RB Leipzig uresničila. Leipzigova igra ustreza moji. Prepričan sem, da je novi klub idealen za moj nadaljnji razvoj," je dejal Moriba.

ronaldo Legenda Šport "Če je Ronaldo to videl, bo odstopil od dogovora"

Angleški prvoligaš Brighton & Hove Albion je potrdil prihod španskega reprezentanta Marca Cucurelle iz Getafeja. Triindvajsetletnik, ki lahko igra na levem bočnem položaju ali v zvezni vrsti, je podpisal pogodbo do junija 2026, poroča spletna stran angleškega kluba. V klubu podrobnosti prestopa niso razkrili, mediji pa poročajo, da so Angleži zanj odšteli 18 milijonov evrov.

"Zelo smo si želeli pripeljati Marca in smo res zadovoljni, da mu lahko izrečemo dobrodošlico in začnemo skupaj delati," je za spletno stran kluba povedal trener Graham Potter in dodal: "Ima izjemno nogometno izobrazbo iz mladinskih ekip Barcelone, prav tako pa je pustil vtis tudi v španski ligi in reprezentanci. Je raznovrsten nogometaš, ki bo vnesel dodatno konkurenco v ekipo."

Žan Celar Tržnica Šport Slovenec po štirih letih iz Rima v Švico

Francoski napadalec Odsonne Édouard bo po novem igral v Angliji. Triindvajsetletni nogometaš je že opravil zdravniški pregled in bo podpisal petletno pogodbo s prvoligašem Crystal Palaceom, poroča BBC. Angleži bodo za dosedanjega igralca škotskega Celtica plačali 17,5 milijona evrov odškodnine.

Član mlade francoske reprezentance je na 179 tekmah za Celtic dosegel 88 zadetkov. Pred prihodom na Škotsko je bil član Paris Saint-Germaina.

navijač Cristiano Ronaldo Old Trafford Video Šport Epska reakcija med prenosom v živo

Angleški mediji poročajo, da je prestopil tudi Daniel James, ki se iz Manchester Uniteda za pet let seli k Leeds Unitedu za 29 milijonov evrov, odškodnina pa lahko še naraste. 

Krilni nogometaš iz Walesa je k Manchester Unitedu prišel leta 2019 iz Swansea Cityja za odškodnino v višini 17,5 milijona evrov.

Messimanija Šport To je trenutek, ko je srbski vratar Messiju izročil svojega sina

Tottenham, ki bo v Konferenčni ligi igral v isti skupini kot slovenski prvak Mura, je potrdil nakup brazilskega bočnega branilca Emersona Royala. Dvaindvajsetletnik je bil nazadnje član španskega velikana Barcelone, ki je zanj dobila približno 30 milijonov evrov in pet milijonov bonusa.

Royal, ki je v prejšnji sezoni za Real Betis zbral 38 nastopov in dva gola, je podpisal pogodbo do leta 2026. Brazilec je peta poletna okrepitev Tottenhama.

...
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.