Šport > Nogomet
1032 ogledov

Šporarju pol milijona Angleži, pol Portugalci

Andraž Šporar Profimedia
Slovenski reprezentant bo zamenjal klubsko sredino.

Andraž Šporar se bo v kratkem pojavil na zboru Slovenije pred tremi kvalifikacijskimi obračuni za mundial 2022. Še pred tem pa je razjasnil svojo bližnjo prihodnost.

Ljubljanski napadalec bo namreč kot posojeni član lizbonskega Sportinga - aktualnega portugalskega prvaka, igral za angleški Middlesbrough, poročajo britanski mediji.

Klub s stadiona Riverside si je Šporarja izposodil do konca sezone in bo poskrbel za polovico Slovenčeve plače. Middlesbrough bo nekdanjemu članu Olimpije tako nakazal 500.000 evrov, enak znesek mu bo plačal Sporting.

Kylian Mbappe Finance Šport Kako si Real sploh lahko privošči Mbappéja?

Middlesbrough igra v Championshipu, drugem razredu angleške klubske piramide. V kolikor bo Šporar na Otoku zabil vsaj 15 golov, ga bo "Boro" ob koncu sezone moral odkupiti. In to kar za 8,5 milijona evrov. 

Isto višino odškodnine bodo Angleži Portugalcem morali plačati tudi v primeru, da se klub uvrsti v elitno Premier League. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice